ANMELDELSER

Lesbisk Hollywood-par tages under kærlig behandling

Foto: Folketeateret

Folketeatret er vært for en lang række forestillinger både i foyeren og i salene i forbindelse med Copenhagen Queer Theater Festival. The Money Shot er en af dem – og den giver et godt grin. Forestillingen er et lystspil af den lette genre, hvor dialogerne går i ring igen og igen uden egentlig at komme nogen vegne, men man er godt underholdt på turen rundt.

Handlingen udspiller sig i bakkerne omkring Los Angeles, hvor et lesbisk film-par modtager en skuespiller-kollega og dennes purunge cheer-leader kone til middag. Som appetizer bliver der gjort godt grin med mandschauvinisme, kønskamp, oppustede luft-hoveder og genkendelige par-skænderier. Og ligesom karaktererne i stykket, når man aldrig rigtig til hovedretten. Man når heller ikke til det egentlige formål; at få styr på detaljerne for en sex-scene i deres kommende film.

Glamour med stort L

Hollywoods overfladiske glimmer bliver nådesløst udstillet via personer, der har svært ved at tale om andet end deres egne fortræffeligheder og succes‘er fra det store lærred – som de havde engang i en fjern fortid. For fremtiden ligger bag dem alle, undtaget den yngste deltager, der er mere optaget af den middag, der aldrig kommer.

Engelsk tale

Man skal ikke se The Money Shot – der spilles på engelsk – for at nyde store skuespillerpræstationer, men det kræver genren heller ikke. Til gengæld vil de fleste bøsser vil nok juble over den langbenede Dina Rosenmeier som den ekshibitionistiske dramaqueer Karen. Og samtidig vil hun nok give de fleste lesbiske våde drømme… Til slut får vi da også Tomm Voss’ veltrænede overkrop at se. Men det er latteren, der holder publikum vågen, og det gør den fint – også selv om vi egentlig godt kunne tænke os at have rundet af med en lille dessert.

The Money Shot (på engelsk), Folketeatret. 2 timer incl. pause. Af Neil LaBute. Instruktion Jeremy M. Thomas. Medvirkende: Dina Rosenmeier, Tomm Voss, Dorte Rømer, Mikka Deleuran. Forestillingen spiller sidste gang den 15. august kl. 12.00 i Folketeatret.

Info og billetter her.

Læs også: Rainbow- ny dramaserie om familien