SAMFUND

Rainbow- ny dramaserie om familien

Tobias hjælper Molly med at finde sin biologiske far. Hendes to mødre har ikke fortalt hende hele sandheden.
Foto: Tv2

Den nye danske tv-serie Rainbow sætter fokus på identitet, og hvad det vil sige at være en del af en moderne familiekonstellation. Både som barn i en regnbuefamilie og som en forælder, der har været med til at sætte et barn i verden på utraditionel vis.

Rainbow hedder den nye tv-serie, der den 15. august har premiere på TV2 Play. Serien består af syv afsnit på ca. 15 minutter hver. Her møder vi Molly på hendes atten års fødselsdag. Hun er født ind i en regnbuefamilie med to mødre. Faderen har hun aldrig kendt, men Molly har et stort behov for at finde ham for at kunne finde sig selv og sin egen identitet.

Out & About har mødt seriens instruktør Johannes Pico og manuskriptforfatter Tomas Lagermand Lundme til en snak om denne nye anderledes LGBT+ historie og seriens tematikker.

”Vi er meget optaget af spørgsmålet: “Hvad er en familie?” Hvad er en familie for dig og hvad er en familie for mig. Det er så forskelligt, hvad folk kalder en familie”, fortæller Johannes Pico om ideen bag serien.

Donorbørn

”Så er vi også optaget af det her med donor børn. Den første generation af donorbørn er nu ved at være voksne. Jeg mener, der er omkring 20.000 donorbørn i Danmark. Hvordan påvirker det dem at vokse op i en regnbuefamilie ”, tilføjer Johannes Pico.

”Mange er de donorbørn er jo ved at være myndige nu og har måske ret og krav på at gå ned at kigge i arkiverne for at finde ud af hvem der er deres biologiske far. Den del er jo superspændende at se på.”, uddyber Tomas Lagermand Lundme.

”I serien finder Molly ud af, at hun er blevet fodret med en løgn om hvordan hun er blevet til. Derfor drager hun ud i verden for at finde sandheden omkring hendes tilblivelse og for at finde en far. Finde brikken hun mangler i sit liv. I hvert afsnit opsøger hun en mulig far, i sin søgen på den manglende brik. På en måde bygger den lidt på den undren mange har haft om, hvordan ens liv ville have set ud, hvis man nu havde haft en helt anden far”, tilføjer Tomas Lagermand Lundme, der har skrevet manuskriptet til serien.

”Men det er også en historie, der sætter spørgsmålstegn ved, om det er generne der udelukkende definerer ens familie eller om man selv kan vælge den?”, tilføjer Johannes Pico.

LGBT+ skuespillere

”Jeg prøver gerne at få listet LGBT+ emner ind i de ting jeg laver. Men gerne på en måde så det har almen interesse for den brede befolkning. Så folk ikke automatisk vælger serien fra, bare fordi det tilfældigvis er en LGBT+ hovedperson” fortæller Johannes Pico.

” Hvor det tidligere var ”spring ud historier” der var meget i fokus, vil jeg gerne gå skridtet videre. Nu har vi sprunget ud, har fundet kærligheden. Nu er vi der, hvor kærligheden ikke dufter af roser mere og hverdag er blevet hverdag. Vi sætter børn i verden. Hvordan påvirker vores livstil og nye familieformer de børn? Det er de historier, jeg kalder Next Level LGBT+ historier”, tilføjer instruktøren.

På rollelisten til Rainbow er der flere LGBT+ skuespillere.

”Da vi havde skrevet manuskriptet, dukkede det frem helt af sig selv hvilke skuespillere, der kunne spille rollerne”, fortæller Tomas Lagermand Lundme.

”For mig er det vigtigste, at skuespillere er skuespillere. Det var ikke vigtigt for mig, at det specielt skulle være en LGBT+ skuespiller, der skulle spille en LGBT+ rolle. Men det var vigtigt for mig, at der var LGBT+ skuespillere og LGBT+ holdmedlemmer med på serien, som kunne guide og hjælpe dem, som ikke var. Jeg tror på, at det hjælper serien, at nogen på settet kender til de problematikker serien tager op”, tilføjer Pico.

 Hvad er en familie?

”Vi prøver at tage mange forskellige problemstillinger op i serien, men seriens største omdrejningspunkt er og bliver ”Hvad er en familie?”. Dernæst, er det overhovedet vigtigt for Molly, når alt kommer til alt, at finde sin biologiske far?”, fortæller Johannes Pico.

”Helt basalt kan man vel sige, at serien er en dannelsesfortælling. Nogle gange skal man jo komme væk hjemmefra for at finde ud af, hvem man selv er. Det er en serie, der kan mange forskellige ting. Den handler også om den klassiske ting, der er i enhver familie- nemlig løgnen. Hvorfor er det vi tror, vi har brug for de løgne. Hvad er det vi prøver at beskytte hinanden mod? For løgnene bliver altid afsløret på et eller andet tidspunkt”, uddyber Tomas Lagermand Lundme.

 

Rainbow er et samarbejde mellem instruktøren Johannes Pico og forfatteren Tomas Lagermand Lundme.                                                                    Foto: Frank Holm

 

Faktaboks

‘Rainbow’ består af i alt syv episoder á 12-15 minutter. Fra søndag den 15. august kan du se de første tre afsnit på TV2 Play. På rollelisten finder du blandt andet Thure Lindhardt, Peter Plaugborg, Jakob Fauerby, Susanne Storm og Fanny Leander Bornedal og Nikolaj Groth i de bærende roller som Molly og hendes gode ven Tobias.

Læs også: Den unge Elias´ lidelser