LGBT+ Danmark får nyt logo

LGBT+ Danmark har de seneste år gennemgået en stor udvikling. En udvikling der nu afspejler sig i et nyt logo og en ny hjemmeside.
Med relanceringen håber LGBT+ Danmark at øge opmærksomheden omkring foreningens politiske arbejde. Spørgsmål om køn og seksualitet har i høj grad fået plads hos befolkningen og den offentlige debat. Det viser sig i stadigt voksende forventninger til LGBT+ Danmark, skriver foreningen i en pressemeddelelse.
Udover fokussen på foreningens politiske arbejde skal der også fokus på de sociale tilbud samt bevægelsens fælles grundlag til gavn for seksuelle og kønslige minoriteter.
“Vi lever i en tid, hvor det står klart, at frihed, lighed og demokrati ikke er naturlove. På tværs af Europa er vi vidne til reaktionære bevægelser, som advokerer for begrænsninger i LGBT+ personers muligheder, og i flere tilfælde har det nået indpas i de politiske systemer, som det er tilfældet med Polen og Ungarn. Vi må aldrig glemme vores historie og stole blindt på, at historien nok skal gå den rigtige vej. I de seneste år har vi desuden været vidne til, at LGBT+ bevægelsen har udviklet sig, og flere forskellige stemmer har endelig fået plads. Det er afgørende, at vi er mere opmærksomme på diversiteten af stemmer i vores målgruppe, men det øger samtidig at behovet for at minde hinanden om vores store fælles grundlag”, udtaler Sekretariatschef i LBGT+ Danmark, Susanne Branner Jespersen og tilføjer,
”Her har historien en vigtig betydning. LGBT+ Danmark er dertil en af verdens ældste LGBT+ organisationer og blev dannet i årene efter 2. verdenskrig – i 1948. Derfor betragter vi det også som en naturlighed, at historien får en prominent rolle i vores kommunikation.”
Et samlende logo
Diversiteten i foreningens målgruppe er i høj grad repræsenteret i det nye logo. Selve logoet er en kombination af plusser og krydser. Plusset er en henvisning til +’et i LGBT+ Danmark, som refererer til alle de kønslige og seksuelle identiteter, som ikke falder under hverken L, G, B eller T (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender), men som foreningen også kæmper på vegne af – herunder interkønnede, aseksuelle, queers og panseksuelle.
Krydset symboliserer intersektionalitet. Det betyder, at LGBT+ Danmark arbejder ud fra en forståelse om, at menneskers liv, vilkår, udfordringer og privilegier afhænger af en lang række parametre. Så udover køn og seksualitet spiller etnicitet, race, handicap og socialøkonomisk gruppe eksempelvis også en afgørende rolle for din adgang til samfundet, trivsel og inklusion.
Farvevalget referer tilbage til den lyserøde trekant, som blev introduceret af Nazityskland til at markere homoseksuelle og biseksuelle mænd samt transkvinder i koncentrationslejrene. Den lyserøde trekant har en alvorlig symbolik, som LGBT+ Danmark vurderer kun er blevet mere aktuel de seneste år.
Ny hjemmeside
Også foreningens hjemmeside får et løft. Det bliver nemmere at finde frem til de relevante sociale tilbud eller frivilliggrupper i lokalområderne. Også nyheder og viden om LGBT+ emner vil være mere tilgængelige på den nye hjemmeside.
Mere om LGBT+ Danmark finder du her.
Læs også: Stor viden om hiv – alligevel har mange usikker sex