Bøssernes Befrielses Front fejrer 50 års jubilæum

Kris foran Bøssehuset på Christiania. Den 28. juni vil Kris og Ole, fortælle om Bøssernes Befrielses Fronts tilblivelse i 1971 og fortælle om de mange aktioner gruppen har stået for.                                                                                                                        Foto: Privat

I slutningen af juni er det 50 år siden at en gruppe aktivister stiftede Bøssernes Befrielses Front. Det bliver den 28. juni fejret med en lille aktivistfest og du er inviteret.

Der både bobler og lagkage når Bøssehuset på Christiania den 28. juni lægger lokaler til en lille aktivistfest. Det skal nemlig markeres at det er 50 år siden at Bøssernes Befrielses Front så dagens lys. En gruppe, der ved den spæde start i 1971 ved de ugentlige beatkoncerter i Fælledparken i København med et banner gjorde opmærksom på at ” Bøsserne er her også”. Det blev senere til et hav af aktioner. I efteråret 1971 satte gruppen fokus på myndighedernes forbud mod at personer af samme køn ikke måtte danse sammen offentlige steder. Netop Bøssehuset kom til at spille en central rolle i gruppens virke. Den fungerede frem til 1984 som en slags højborg, hvor gruppens aktioner blev udtænkt.

De mange aktioner vil du helt sikkert høre meget mere om når Kris og Ole fortæller om BBF´s stiftelse og historie. Både Kris og Ole var med hele vejen fra gruppens start i 1971.

Markeringen begynder ca. kl. 20 umiddelbart efter Bøssehusets generalforsamling, der begynder kl. 18.

Alle skal vise Corona-pas og der er naturligvis fri adgang.

 

Meget mere om Bøssernes Befrielses Front finder du her.

Læs også: LGBT+ Hus får ny forperson