LGBT+ Hus får ny forperson

Michael Sørensen-Bech bliver ny forperson for LGBT+ Huset i Aarhus.

LGBT+ Huset i Aarhus har fået ny forperson, da den tidligere har valgt at stoppe.

Den nu tidligere forperson: Philipp Pechmann for LGBT+ huset Aarhus, har valgt at sætte sit frivillige foreningsarbejde på pause og dermed valgt at stoppe.

Philipp Pechmann har i de seneste år været i front i kampen om at få en kommunal driftsbevilling, lokaler og en masse samarbejder med LGBT+ Danmark, Aarhus Kommune, FO-Aarhus, Kulturgyngen, Kromosom, og mange andre. Han står desuden bag en lang række initiativtager til at få sat gang i en mange nye tilbud i HUSET. Og ikke nok med det, så har han også været med til at sikre LGBT+HUSET Foreningsprisen ved Danish Rainbow Awards.

Den øvrige bestyrelse begræder Philipp Pechmanns stop, men respektere naturligvis dette.

”Vi er nu i gang med at åbne op igen. Og Philipp overleverer et LGBT+HUSET, der er i så god og stabil en tilstand, at han føler, han med sindsro kan trække sig tilbage, overlade stafetten og prioritere sin tid anderledes. Det har vi fuld forståelse for, selvom vi er enormt kede af at miste en så stor kapacitet som Philipp. Derfor skal der også lyde en stor tak fra LGBT+HUSET for den kæmpe indsats, du har lagt. Du burde også have vundet årets ildsjælepris!”, skriver de på Facebook, hvor de forsætter,

”Bestyrelsen i LGBT+HUSET vil komme til at savne Philipp, hans engagement og hans hårde arbejde for foreningen. Vi ønsker ham alt held og lykke fremover – og så håber vi, at se ham som frivillig i HUSET. Han skal dog først nyde, at han får meget mere fritid end, han har haft de seneste år.”

Næstforperson overtager posten

Bestyrelsen har valgt at konstituere næstforperson Michael Sørensen-Bech som ny forperson for LGBT+HUSET.

“Jeg vil gerne sige en stor tak til Philipp for det store arbejde, han har lagt for og i LGBT+HUSET. Uden ham havde HUSET ikke været det, det er i dag, for han har om nogen været indbegrebet af LGBT+HUSET siden 2018. Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde tæt sammen med Philipp, og det har givet indblik i, hvad posten indebærer”, lyder det fra den nye forperson Michael Sørensen-Bech.

LGBT+ Huset er i en hastig udvikling og som forperson er der mange opgaver med mange berøringsflader – og det kan godt give lidt sved på panden, at skulle overtage.

“Det er et crashkursus uden lige at overtage forpersonposten, men heldigvis har jeg mine erfaringer fra både denne og andre bestyrelser og andet frivilligt arbejde med mig. Jeg ved, at blandt mine første opgaver er at møde frivillige, samarbejdspartnere og andre. Jeg glæder mig til at gå til opgaven som forperson og videreudvikle HUSET, så det står endnu stærkere. Det er vigtigt, at LGBT+HUSET er en stor stemme på LGBT+-området, og vi vil høres, når vi taler”.

Arbejdet som forperson er allerede begyndt for Michael Sørensen-Bech . Det skete med en fuld genåbning af LGBT+HUSET efter coronanedlukningen. Sammen med den øvrige bestyrelse arbejder han nu på at gøre foreningen klar til masser af nye spændende aktiviteter og initiativer efter sommerferien.

Mere om LGBT+ Huset finder du her.

Læs også: Krop og kropsidealer til debat i ny udstilling