Cabaret på Aarhus Teater

Aarhus Teater har den ikoniske musical Cabaret på programmet.                                                                                            Foto: Pressefoto

 

Aarhus Teater har løftet sløret for, hvad publikum kan opleve i sæson 2021/22 og nu starter billetsalget for alvor. De har sammensat et program der hylder passionen, det kødelige, sanseligheden og vildskaben. Musicalen Cabaret er på tapetet.

Det er en spændende sæson der er i vente på Aarhus Teater. Publikum kan se frem til fjorten egenproduktioner fordelt på deres fire scener, heraf fire urpremiere og to Danmarkspremierer.  Der er nok at dykke ned i og vi kan kun opfordre at man tager et smut forbi deres hjemmeside og lader sig inspirer til gode oplevelser i den kommende sæson.

”På Store Scene går vi til kærligheden, seksualiteten og begæret med saft og kraft. Vi præsenterer sammen med Det Kongelige Teater den helt nye musikforestilling Jeg er jo lige her, som byder på et boblebrus af hits fra Anne Linnets uopslidelige sangskat. Vi blænder op for alle tiders ikoniske kærlighedsfortælling, Shakespeares Romeo & Julie. Vi inviterer til løssluppen natklubfest i den dragende musical Cabaret. Og sammen med Alice forsvinder vi ind i en magisk verden fuld af syret sanselighed i familieforestillingen Alice i Eventyrland”, udtaler teaterdirektør Trine Holm Thomsen.

Legendariske Cabaret

Et af de helt store satsninger og trækplaster, bliver den legendariske musical: Cabaret.  Store Scene transformeres til den frygtløse natklub: Kit Kat Klub, for vi befinder os i det pulserende Berlin omkring 1930. Samme tidsperiode som for eksempel den populære tv-serie Babylon Berlin foregår.

Musicalen Cabaret havde premiere i 1966 på Broadway og har siden vundet adskillige priser. Heriblandt en Tony Award for bedste musical. Musicalen er gennem årene blevet opsat i forskellige produktioner i både London og New York og i 1972 blev den filmatiseret med Liza Minelli i hovedrollen som Sally Bowles. En rolle der indbragte hende en Oscar.

Forfatter, Christopher Isherwood skrev i sine selvbiografiske skildringer om homoseksualitet, nazisme og abort i 1930’erne, hvor dette var ganske uhørt. Hans historier  fra den dekadente tyske hovedstad blev litterære klassikere og samtidig var de med til at ligge fundamentet for Cabaret.

Køn og kønsroller er flydende størrelser og seksualiteten er fri i handlingen. Blandt andet hos den unge amerikanske forfatter Clifford, der kommer med toget til Berlin nytårsaften og møder den livssultne Sally Bowles, Kit Kat Klubs karismatiske hovedattraktion. I syndens tempel danses og besynges livet som en kabaret uden tanke på morgendagen. Men Hitlers magtovertagelse er nær, og hans voldsparate nazistiske brunskjorter er ikke i tvivl: Tomorrow Belongs To Me. Hvem får ikke kuldegysninger hver gang man høre den sang?

Simon Mathew i Techno som han spillede på både G-Bar i Aarhus og på Never Mind i København.                      Foto: Anna Marin Schram

Simon Mathew tager føringen

Sally Bowles fortolkes af Sofia Nolsøe, imens det bliver Simon Mathew der skal spille den frække konferencier, som lokker os ind i den forførende og dekadente verden af sang og musik, med ordene: ”Willkommen … Bienvenue … Welcome!”.

Mathew blev kendt, da han vandt TV 2s talentkonkurrence Scenen er din helt tilbage i år 2005 og samme år udgav han sit første soloalbum. Han har deltaget i Vild med Dans, hvor han  nåede helt til finalen. Hardcore Melodi Grand Prix fans kender ham fra sangen: ”All Night Long”, som han vandt  Dansk Melodi Grand Prix med i 2008 og dermed repræsenterede Danmark i Eurovision Song Contest i Beograd samme år.

I 2016 blev han en del af Aarhus Teaters ensemble, hvor han har medvirket i teaterkoncerten American Spirit, Erasmus Montanus (2017), og i titelrollen i musicalen Jesus Christ Superstar. I sæson 2017/18 medvirkede han i West Side Story samt i forestillingerne #Amlet og Momentet på Studio scenen. I solostykket  Techno, som var en intens monolog om sex, stoffer og kærligheden mellem to mænd, spillede Mathew midt på Gbars dansegulve og på Never Mind i København.

Lige nu er han aktuel som hovedrollen Willy Wonka i Charlie & Chokoladefabrikken

Til maj næste år følger han så i Joel Grey og Alan Cummings ikoniske fodspor og kravler i rollen som den flamboyante ceremonimester i Cabaret.

Vi kan vist godt glæde os til et brag af en musical, hvor de slipper alle tøjler.

 

Se mere om Aarhus Teaters kommende sæson lige her.

Læs også: Ingen nye hiv-smittede i København i 2030