Pride Cup sætter fokus på homofobi

Pride Cup sætter  for fjerde år fokus på homofobien i sportens verden.                                                      Foto: Arkiv

Midt under EM-slutrunden i fodbold afholder Idrættens Regnbuekoalition for fjerde gang Pride Cup. Idræt skal være for alle, men stadig i 2021 oplever mange LGBT+ personer at de ikke er en del af fællesskabet på banen.

Formålet med Pride Cup er netop at gøre op med homofobien og diskriminationen i sportens verden.

”At være en del af et fællesskab, tager de fleste for givet. Vi praler af at være særligt gode til at få alle med, men i idrættens verden er vi ikke i mål. Events som Pride Cup, denne gang i historiske rammer under EM, skal være med til at skabe opmærksomhed og øge bevidstheden om, hvor vigtigt det er at skabe plads til alle uanset seksualitet eller kønsidentitet”, udtaler formanden for Pan Idræt, Christian Bigom til Spillerforeningen.

Pride Cup afholdes tirsdag den 22. juni kl. 17.00 i fanzonen på Ofelia Plads, i København. Årets Cup skydes i gang med en tale fra ligestillingsminister Peter Hummelgaard Thomsen. Han er dog langt fra den eneste politiker i årets Cup. Et politikerhold med blandt andet Samira Nawa (R), Kasper Sand Kjær(A) og Rosa Lund(EL) og et hold med københavnske politikere er nemlig med i år.

Bag turneringen står Idrættens Regnbuekoalition, som består af DBU, Pan Idræt, Spillerforeningen, DGI, DIF, Amnesty International og Institut for Menneskerettigheder.

Praktisk info og program for årets Pride Cup

Tid og sted: Tirsdag den 22. juni kl. 17.00 i fanzonen på Ofelia Plads, København

Program:
17.00: Velkommen ved Pan Idræts formand, Christian Bigom.
17.05: Åbningstale fra ministeren for ligestilling, Peter Hummelgaard Thomsen
17.10: Regelgennemgang og kick off ved tidligere FIFA-dommer Claus Bo Larsen og live-kommentator Peter Piil
17.15: Fodboldturnering
18.55: Præmieoverrækkelse og afslutning ved Pan Idræts formand, Christian Bigom
19.00-: Aktiviteter i fanzonen på Ofelia Plads

Mere om LGBT+ personers udfordringer i sportens verden finder du her.

Læs også: Giv et kys til PRIDE!