SAMFUND

West Coast Pride får stor støtte

West Coast Pride har fået 75.000 kr fra Tuborgfondet.

West Coast Pride, der netop er begyndt at præsenterer årets Pride program, har modtaget stor støtte fra Tuborgfondet og har muligheden for at blive Årets Forening i Vestjylland 2021.

Der er for alvor lys i vintermørket hos West Coast Pride. Foråret er kommet tidligt for Tuborgfondet har valgt at støtte sommerens arrangement med 75.000 kroner. Det skaber naturligvis stor glæde.

“Det er et kæmpe skulderklap, når en så velanset fond som Tuborgfondet, har valgt at støtte vores arrangement med rødder i Vestjylland. Pengene kommer fra fondens Drømmepulje, og de bringer os et stort skridt nærmere at gøre vores sommerdrømme til virkelighed”, siger forperson Emil Sloth Sig fra West Coast Pride.

Skulderklap kan man aldrig få nok af og i øjeblikket står de nærmest i kø hos vores venner i Vestjylland. De er nemlig også blevet nomineret til og er med i opløbet om at blive: Årets Forening i Vestjylland 2021.

De er meget stolte over nomineringen og ser det om en oplagt mulighed for, at flere bliver opmærksom på, hvordan vi kan øge trivslen for LGBT personer i Vestjyske fællesskaber.

Prisen uddeles af Landbobanken og Dagbladet Ringkøbing-Skjern på baggrund af stemmer og en dommerkommite. Hvis du vil støtte op, så hop lige ind hjælp dem det sidste stykke vej. Man kan stemme en gang, hver dag til og med d. 22. februar.

Stem her.

Hvis de vinder, kan de få yderligere 20.000 kroner til årets Pride. Hvad pengene eventuelt skal bruges til er endnu ikke besluttet. Man skal jo ikke sælge skinnet, før end bjørnen er skudt.

Pengene øremærkede

Til gengæld ved man godt, hvad pengene fra Tuborgfondet skal gå til. De 75.000 kroner er nemlig øremærkede til helt specifikke aktiviteter.

” Vi har fået 10.000 kroner til at afholde fire debatarrangementer i forbindelse med vores arbejde for at bekæmpe mistrivsel og diskrimination af LGBT-personer i Vestjylland og det øvrige Danmark. Det er nogle debatter, vi forventer os rigtigt meget af, og som allerede er i planlægningsfasen”, fortæller Emil Sloth Sig.

Herudover har Tuborgfondet øremærket 30.000 kroner til at afholde en menneskerettighedsparade. En parade der har specielt fokus på diskrimination i Vestjylland, og manifestere, at man i Vestjylland står sammen om at skabe et fællesskab, hvor LGBT-personer også trives.

“Vi har også fået 5.000 kroner til at afholde workshops for skoler, foreninger, og arbejdspladser. De kommer til at handle om hvordan man skaber bedre rammer for LGBT-trivsel i deres fællesskaber. Og så har vi fået 30.000 kroner til at opsætte permanente installationer i Vestjylland, der skal fortælle personlige beretninger om LGBT-liv i Vestjylland. Men også om, hvordan vi I Vestjylland, kan gøre det lettere at springe ud og være LGBT-person”, fortæller Emil Sloth Sig.

På deres hjemmeside skriver de ”West Coast Pride 2021 er særlig, fordi vi som forening sammen med deltagerne også bliver en del af svaret på de spørgsmål, som nu stilles i Vestjylland: Hvordan løser vi vores udfordringer med diskrimination, og hvordan kan vi skabe et fællesskab for alle. Og måske også: Hvordan lyder ’love is love’ på vestjysk?”

Vi kipper med regnbueflaget,  og glæder os til at skulle et smut forbi, når der er West Coast Pride den 2.-11. august 2021 i Ringkøbing by samt på havnen i Ringkøbing.

 

Læs også: Ny undersøgelse: Hver fjerde er aldrig blevet testet for sexsygdomme