SAMFUND

Menneskerettighedsparade – West Coast Pride afslutning

West Coast Pride afholder menneskerettighedsparade den 11. september.

 

Vestjylland ikke færdig med at kippe med regnbueflaget. Den 11. september får West Coast Pride langt om længe endelig lov til at gå deres parade.

Den 11. september sker det. Længe har de måtte vente, et helt år faktisk, plus en lille ekstra udskydelse, men nu er det nu. En af Danmarks nye Prides har ellers været afholdt i starten af august, med debatter, udstillinger med vide0. Men en væsentlig ting har manglet, nemlig deres prideparade. Grundet Covid-19 restriktioner kan den først gennemføres nu. Og arrangørerne ville nemlig gerne have så mange med som muligt.

Foreningen West Coast Pride blev stiftet d. 3. oktober 2019.

West Coast Pride er skabt fordi de vil forbedre mulighederne for det gode LGBT+ liv i Vestjylland ved at afholde en menneskerettighedsfestival netop her, der sætter fokus på LGBT+ liv og hvordan alle borgere kan bidrage til at skabe et inkluderende fællesskab.

Første succesfulde skridt er taget, arrangementerne i starten af måneden blev afholdt med god opbakning og nu kulminere det i en farverig festdag.

 

Sådan forløber dagen

Der bydes på en menneskerettighedsparade, med start fra Ringkøbing Havn.

Klokken 13.00 er der tale ved borgmester i Ringkøbing-Skjern: Hans Østergaard.

Han sender også den farverige parade afsted.

Fra klokken 13.15 begynder den at slænge sig igennem Ringkøbings gader.

Når paraden er tilbage igen, er det divaerne fra den aarhusianske dragsammenslutning AROS der fylder scenen. Judii Trench, Faux Moe, Aurora North, Cassandra Starlight hopper på scenen klokken 15.20.

Efter dem, så har priden gjort intet mindre end et scoop.

DJ Alice Slyngbom indtager nemlig scenen. For mange er hun en nostalgisk figur, da hun spillede fast på det hedengangne PAN i Aarhus fra 1984 og helt frem til 2006.

Når festen slutter på pladsen efter paraden, så står byens barer klar til at tage over. De vil alle være klædt i regnbuefarver og sikre, at alle slutter dagen af med maner.

Folkene bag årets parade kalder det en menneskerettighedsparade. Selvom der bliver fest, farver, dans og underholdning, så sker det for at markere deres arbejde med at sikre alle uanset køn og seksualitet skal kunne føle sig trygge i Vestjylland og alle andre steder. Kærlighed og tryghed er en menneskeret.  Den ret vil de gerne fejre med dig. Det er da guf for øregangen og den knyttede aktivist næve.

 

Følg West Coast Pride her.

Læs også: En uskik at hejse regnbueflaget