SAMFUND

Verdens mest queer julepynt

Sebastian Soelberg har atter skabt nye udfordrende regnbuekravlenisser .

Nyt dansk queerjulepynt udfordrer den heteronormative opfattelse af julens pynt. Sebastian Soelberg er for andet år i træk den kreative skaber bag udfordrende regnbuekravlenisser, og de har i år fået følgeskab af regnbuepynt til juletræet.

Af Peter Ravn

Det begyndte med en delt tegning af en nisse på Facebookgruppen LGBT 30 Plus: Den foreslog flere Sebastian Soelberg skulle få trykt som kravlenisse. Som sagt så gjort, og da salget var gjort op, kunne han sidste år sende 45.000 kroner til LGBT Asylum.

Nu er han klar med nye regnbuekravlenisser. Ét sæt af 24 kravlenisser, hvor der for er skruet op for erotikken med lystige nisser. Og et sæt der er familievenligt, og lægger vægt på kærlighed, mangfoldighed og pridebevægelsens mange farver og symboler.

Udover de unikke regnbuekravlenisser har Sebastian Soelberg kreeret tre sæt julekort og til-og-fra-kort med kravlenisserne som motiv.

Det rent praktiske samarbejder han med Brian Kjær Capkan om, som via hjemmesiden www.prideposters.com sørger for produktion, salg og forsendelse.

På siden finder du også det klassiske flettede danske julehjerte i tre queer-versioner, som viser farverne fra henholdsvis regnbue-, trans- og bearflaget. Også kræmmerhuse er der blevet plads til.

Støtter transkønnede børn

Sebastian Soelberg garanterer, at mindst halvdelen af salgsprisen på kravlenisserne går til et godt formål i det danske regnbuemiljø. Ifølge hjemmesiden www.prideposters.com er kravet til modtageren af donationen, at det er ”en mindre dansk forening eller organisation under regnbuen, hvor donationen vil gøre en reel forskel.”

Sidste år modtog LGBT Asylum 45.000 kroner, og i år er valget faldet på FSTB – Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn.

”Alle har haft en holdning til hvordan man håndterer børn og unges kønsidentitet, de fleste uden at spørge børnene og de unge mennesker selv – og det har i den grad vist, at der er brug for en forening, der kun er på børnenes side, uden politiske agendaer – derfor vil 50 % af salget af regnbuekravlenisserne i år gå til FSTB og deres fortsatte virke for at forbedre livsvilkårene for transkønnede børn og unge”, begrunder Sebastian Soelberg sit valg.

Salget af juletræspyntet støtter Hiv-Danmarks værested Kafé Knud.

Du finder verdens mest queer julepynt på www.prideposters.com, hvor du både kan se og bestille dem.

Læs også: Når kærligheden bliver ødelæggende