KULTUR

Når kærligheden bliver ødelæggende

I december er der igen muligt at se vedkommende LGBT+ teater. Stykket Heroin handler om kærlighed, tiltrækning og destruktion.
Foto: Pressefoto

To mænd forelsker sig dybt i hinanden i ”Heroin”. Samtidig opstår også en dyb afhængighed, der truer med at ødelægge dem begge. I december kan stykket atter opleves.

”Det er nok vores fornemste opgave at få publikum til at få øje på kærligheden mellem de to. Men samtidig også få øje på afhængigheden”, fortæller Luiz Wilhelm Karlsen, da Out & About møder ham og Thomas Diepeveen til en snak om genopsætningen af stykket ”Heroin”. De to spiller hovedrollerne som det homoseksuelle par Martin og Marcus i stykket.

”Heroin” er et nyt stykke dansk dramatik, der er skrevet af Magnus luel Berg. Det er en kærlighedsfortælling om to mænd, hvor deres kærlighed også bliver til en afhængighed, der truer med at ødelægge dem begge.

Hovedperson skiftede køn

”Egentlig er stykket skrevet med en mand og en kvinde i hovedrollen”, fortæller Luiz Wilhelm Karlsen, der igen spiller rollen som Marcus.

”Thomas og jeg havde længe gerne villet lave noget sammen og vi fandt ud af at stykket passede perfekt, hvis vi spillede det som en kærlighedshistorie mellem to mænd. Men som sådan er stykkets centrale tematikker hævet over køn og seksualitet” uddyber han.

”På den måde er temaerne i stykket noget alle kan forholde sig til. Det at være i parforhold. For mig er det centrale i fortællingen – afhængighed. Den findes i alle parforhold i en eller anden grad. Det er det som helt sikkert er relaterbart for mange. Jeg er afhængig af, at du har brug for min hjælp og derfor elsker jeg dig. Det er den tematik, vi forsøger at spejle i forholdet mellem Martin og Marcus. Og Martin og Marcus er afhængige af hinanden. De er ikke bevidste om, at de egentlig hele tiden besøger hinandens traumer. Så vi skal gerne have frem, hvor meget er kærlighed, og hvor meget er afhængighed. Det er noget af udfordringen ved en genopsættelse. Er der noget i den afhængighed, jeg skal have skruet op for, eller skal jeg vise mere af det, han er forelsket i. Det er nogle af de ting, der for mig som skuespiller, bliver spændende at genbesøge”, fortæller Luiz.

”Der er desuden gået et år siden vi spillede stykket sidst. Vi er begge et andet sted end vi var sidst. Derfor bliver det spændende at se om reaktionerne på nogle af replikkerne bliver anderledes, når vi står overfor hinanden under prøverne”, tilføjer han.

Derudover gør scenens opbygning og størrelse i Får 302 jo også, at der skal foretages lidt ændringer i forhold til sidst.

Mindre nervøs denne gang

” Jeg synes jeg er mere rolig end jeg var første gang vi spillede stykket”, fortæller Thomas.

”Jeg læner mig lidt tilbage i, at vi sidst lavede en rigtig god forestilling. Så denne gang vil vi jo gerne bygge lidt ovenpå. Gerne prøve at komme lidt dybere ned”, tilføjer han.

”Jeg vil også sige, jeg er mere spændt end jeg er nervøs denne gang. Jeg er især spændt på at se, hvor langt vi kan drive denne her fortælling. Få publikum til at få øje på det her med, hvad der er kærlighed, og hvad der er afhængighed. Når jeg husker tilbage til den proces vi havde sidst, hvor vi i 2020 besluttede os for at lave noget sammen, og så fire måneder senere stå med et færdigt stykke vi kan spille. Så er jeg klart meget mere rolig denne gang”, fortæller Luiz.

Heroin genopsættes i december på Får 302.
Foto: Pressefoto

Overvejelser omkring LGBT+ rolle

En anden ting som de to skuespillere har haft en del overvejelser omkring, er det at skulle spille en LGBT+ rolle.

”Hvad siger miljøet til, at jeg går ind og spiller en LGBT+ rolle. Er det noget, jeg kan være? Noget jeg i det hele taget kan repræsentere?”, fortæller Thomas.

”Selvom om stykket for os mere handler om forholdet mellem kærlighed og afhængighed”, tilføjer han.

”Så derfor synes jeg godt, at vi kan forløse stykket på en autentisk måde og samtidig have respekt for karaktererne”, afslutter Thomas Diepeveen.

Forestillingen ”Heroin” spiller fra 8. – 19. december på Får 302.

Billetter og spilletider finder du her.

Læs også: Hollywoodstjerne fortryder trans-rolle