SAMFUND

Unge Queers i fængsel – skal du med?

Horsens fængsel vil danne rammen om projektet Home Queer Home.
Foto: Pressebillede

Skal du være med til at dokumenterer Danmark gennem en ung queer linse? Så er det lige nu du skal  spidse ører. Et nyt projekt søger 100 unge queer, under titlen: Home Queer Home.

Bag projektet står  HIMHERANDIT Productions, som blev grundlagt i 2003 af den britisk fødte kunstner Andreas Constantinou og som siden 2009 har haft base i Aarhus.

Kompagniet tilstræber at skabe plads til de marginaliserede, foragtede, forskelligartede og queer, hvilket bringer vigtige emner som køn, seksualitet og identitet i dialog. Det har været tydeligt i deres forestillinger, kunstinstallationer, workshops, uddannelsesprogrammer, forskningslaboratorier og kunstnerforedrag. Det hele for at fremme social forandring gennem kunst. Gruppen har også stået bag The GENDERhouse Festival i Aarhus.

Det er planen at Home Queer Home, som er en udstilling og performance på Fængslet i Horsens skal åbne Horsens Teater-Festival d. 16 og 17 september 2022.

Som medvirkende vil du være én ud af omkring 100 unge queer-personer i alderen 15-26 år fra hele Danmark. Følles for dem alle er at de har lysten til at dele deres stemme og oplevelse af hjem. Ud fra disse mange forskellige videoclips skabes en udstilling og performance om identitet, hjem, anderledeshed og frihed. En dokumentering af , hvordan Danmark ser ud gennem en ung queer linse.

Lige nu søger projektet unge til projektet og vi skal hilse og sige: ALLE er velkomne.  Det gør ikke noget at du ikke tidligere har prøvet kræfter med performance eller teater. Der er heller intet krav til identitet så du behøver ikke være afklaret eller være sprunget ud for at deltage i projektet.

Sådan skal det foregå

Har du lyst til at deltage, vil du blive kontaktet og så vil folkene bag projektet komme til dig og besøge dig hvor du bor, tage et portrætfoto og lave et videointerview med dig. Du vil blandt andet blive spurgt om, hvad frihed er for dig og hvad hjem betyder for dig? Alle interviews vil så blive brugt som en del af lyduniverset for udstillingen, sammen med portrætbilleder og videoer.

Den 16. september er der planlagt en fælles øvedag for de 100 deltagere, hvor den endelige performance skal skabes. Alle medvirkende overnatter og spiller endnu en gang den 17. september. Horsens Teaterfestival er Danmarks største scenekunstfestival for børn og unge. Den tredje weekend i september syder hele Horsens midtby af teater for alle fra 0-18 år og deres voksne.

Har du lyst til at deltage i Home Queer Home, så skriv enten en DM til HIMHERANDIT Productions på facebook eller på følgende mail outreach@himherandit.com.  Du kan også ringe på tlf: 42461759. Vi skal hilse at sige, at du også er meget velkommen til at skrive med spørgsmål eller du blot ønsker at høre mere om projektet.

Mere om Home Queer Home projektet finder du her.

Læs også: Ny plads og rute til Aarhus Pride.