KULTUR

Home Queer Home #ARoS Public Edition

Home Queer Home #ARoS.
Pressefoto

Himherandit Productions søger 10 queerpersoner i alderen 50+ til at være en del af en video- og performance-installation om generationskløft i queermiljøer.

Er du LGBT+ person og i alderen 50+? Har du lyst til at dele din livshistorie, perspektiver og oplevelser af marginalisering med andre i samspil med en yngre queerperson? Og har du lyst til at være en del af en performance- og video-installation på ARoS i juni 2023? Så er Home Queer Home måske noget for dig.

Hvad er Home Queer Home?

Det er et kunstprojekt skabt af Himherandit Productions, som iscenesætter personlige fortællinger fra LGBT+ miljøer. Formålet med projektet er at give plads til marginaliserede stemmer og give et indblik i, hvordan det er at være queer i dagens Danmark.

Projektet startede 2022 til åbningen af Horsens Teaterfestival. I samarbejde med 80 queer-unge skabtes en kunstnerisk undersøgelse og formidling af unge queer-identiteters forhold til frihed, tryghed, identitet og tilhørsforhold – der hvor de følte sig hjemme. Dette resulterede i et installations- og performance-rum, centreret om de unges personlige videoportrætter, hvori de 80 unge deltog i en unik performance, hvor de stod sammen, tog plads og gjorde krav på deres egen tilstedeværelse.

Nu starter man så anden installations- og performance-værk, der sætter fokus på generationskløft i queermiljøer.

Læs mere om projektet her.

Se også: Danmarks ældste museumssamling uden for København.