SAMFUND

Svensk kirke fjerner transfobisk alterbillede

Alterbilledet Paradiset
Alterbilledet “Paradiset”.

Skt. Paulus kirken i Malmö har fjernet alterbilledet “Paradiset” efter kun få dage. Billedet kunne efter kirkens holdning opfattes som transfobisk.

Billedet “Paradiset”, der blev afsløret den 1. december fik ikke lov at hænge længe i Skt. Paulus kirken i Malmö. Billedet viser paradisets have. Ikke som de traditionelle billeder med Adam og Eva, men i stedet ser man par af samme køn og forskellige hudfarver.

Kirken skriver i en pressemeddelelse, at billedet ikke fjernes pga. af klager fra religiøse grupper, men fordi slangen i midten af billedet er malet som en transkvinde. Da slangen i bibelsk forstand traditionelt repræsenterer det onde, er denne fremstilling problematisk, mener kirken.

”Dette kan den svenske kirke ikke støtte”, hedder det videre i pressemeddelelsen. At billedet også viser homoseksuelle par er derimod ikke noget problem for kirken.

Den lesbiske kunstner Elisatbeth Ohlson Wallin, der har malet billedet i 2012 mener, at kirken overreagerer. Hun udtaler til avisen ”Sydsvenskan”, at hun mener, at grunden er lidt søgt, og at hun tror, de slet ikke er interesserede i at have LGBT-billeder i kirken.

Hun vil nu malet et nyt billede, som ikke kan tolkes som transfobisk og tilbyde det til kirken.

Læs også: Transkønnede og transkønnedes rettigheder

Læs også: Sådan har samfundet ændret syn på transkønnede personer