KULTUR

Roxy Thyrune er Nattens Dronning 2016

Nattens Dronning 2016 Roxy Thyrune med dommertrioen.
Foto: Pilu Ottosen

Dragshowet Nattens Dronning trak fulde huse i Odense, da årets Dronning 2016 lørdag aften blev kåret. Et begejstret publikum og et stjernebesat dommerpanel var ikke i tvivl: Debutanten Roxy Thyrune vandt den royale titel som Nattens Dronning 2016.

Årets tema var Eurovision, og det er i den grad en kategori der ligger lige til højrebenet for de fleste drag queens.

I første afdeling var kategorien ’look a like’, og Roxy Thyrune gav en alternativ version af Nicoles tyske vinderhit ’Ein bißchen Frieden’ fra 1982. Den smukke ballade blev pludselig afbrudt af hylende sirener, geværild og bombenedslag, og et spring i tid og udklædning blev illustreret ved Roxys kamp med en radio, som med knitrende tidstypiske lydklip førte os mentalt fra Berlin ’45 til Eurovision ’99 i Jerusalem.

Med et fikst kostumeskift fra kjole til lakbukser var Roxy pludselig svenske Charlotte Nilsson med vinderhittet ‘Take me to your heaven’. -Meget velvalgt på dagen må man sige.

I anden afdeling var kategorien ’fantasy’, og fantasi var hvad der blev brugt. Roxy Thyrune havde valgt et all time homohit, Gloria Gaynors ‘I will survive’.
-På sin vis ikke så fantasifuldt et valg, men… når man tilføjer et vampet divalook, en underholdende sidehistorie med en hjælper der tryller kjolen om til en ny hele tre gange, og samme kreation er skabt af topdesigner Lasse Spangenberg, så har man publikum i sin hule hånd, og høster stående bifald.

Foto: Pilu Ottosen

Ingen tvivl om vinderen

Det var derfor et enigt dommerpanel bestående af Grand Prixvinderne Kirsten Siggård og Lise Haavik, skuespiller Pernille Højmark, rockmama Sanne Salomonsen, madam Skrap karakteren Vera, og DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme, der sammen med publikum gav titlen til Roxy Thyrune.

Andenpladsen gik til Mariah Freefall, og tredjepladsen til Duchess Duchess Cuntless. Karen Durand var en sikker vinder af designprisen.

Foto: Pilu Ottosen

Et uforglemmeligt publikum

Det er sjældent vi omtaler publikum i artikler som denne, men aftenens publikum glemmer man ikke lige med det samme.

Velopdragent kan man ikke kalde den skønne mangfoldighed af lokale velklædte ’Hr. og Fru Fyn-par’ og et bredt spektrum af LGBTQ’ere med selvbevidste drags i spidsen.

En summen af småsnakken, blinkende og lysende mobiltelefoner, et rend ud og ind af salen efter drikkevarer akkompagneret af et vedvarende ”SHHH!” fra andre der gerne ville have lidt ro. Så uroligt var publikum, at de to værter Martha Mundgodt og Conny Kansas flere gange spurgte, om man kunne høre dem.

Men det gjorde nu ikke noget, for som aftenen skred frem og publikum fik tømt baren blev de en del af showet, og aftenen gik op i en højere enhed.

Se Roxy Thyrunes første reaktion backstage i videoklippet her under.

 

Læs også: Tinus’ talenter

Se også: Portrætter af gæster til Nattens Dronning dragshow i Odense