MIX Copenhagen-pris til DR-serie om transkønnede

Fra DR’s serie ‘Når to køn ikke er nok’, som tildeles årets BENT filmpris af MIX Copenhagen LGBTQ Film Festival.
Foto: DR Fakta

Transkønnede har gennem historien været nærmest usynlige på dansk film og tv. Så derfor er det noget af en begivenhed, at der i år er hele tre danske film og tv-produktioner, som tager temaet op – ovenikøbet i den bedste sendetid på henholdsvis DR1, TV 2 og DR K.

Årets vinder af MIX Copenhagen LGBTQ Film Festivals BENT-filmpris er ‘Når to køn ikke er nok 1-4’, der er skabt af tilrettelæggerne Lisbet Barret og Vibeke Heide Jørgensen for DR.

“’Når to køn ikke er nok’ vinder fordi det på nuanceret og gribende vis formår at vise, hvor mangfoldige vi mennesker er. At der er mere end to slags køn. Man kan være et sted på en rejse mellem kønnene. Man kan være ankommet – eller stadig på vej,” skriver MIX Copenhagen i en pressemeddelelse.

DR-serien udvider seernes horisonter og dykker ned i miljøerne, der hvor hovedpersonerne lever. Vi er som seere ofte ude i de små landsbyer, helt inde i familierne, der hvor livet leves. Denne tilgang viser også, hvad det er for kampe der kæmpes, hvilke længsler der leves, hvilke drømme der drømmes, og hvilke sejre der fejres.

BENT-filmprisen, som i år uddeles for sjette gang, uddeles til den bedste danske fiktions- eller dokumentarproduktion, der sætter lesbiske, bøsser, biseksuelle, transkønnede og queer personers liv på film.

Prisen er på 10.000 kroner og er indstiftet af biografdirektør Mette Schramm fra Empire Bio. Prisen blev uddelt tirsdag aften i Empire Bio i København.