KULTUR

Queeraktivist og pophåb udgiver hypet debutalbum

Som queer-aktivist arbejder Metteson gennem sin musik og visuelle udtryk på at skabe en mere inkluderende musikkultur med plads til at udtrykke sig, og hvor man ikke bliver begrænset af hverken baggrund, køn eller seksualitet.
Foto: Tonje Thielesen

Den norske queeraktivist Metteson er en af Norges helt store pophåb. Den 16. februar udgiver han endelig sit længeventede debutalbum “Look To A Start”. Den 9. marts er han koncertaktuel i Lille Vega i København.

Metteson, der i sommer spillede på Avelon-scenen på Roskilde Festivalen arbejder i gennem sin musik med at skabe en mere inkluderende musikkultur. En kultur hvor der er plads til at udtrykke sig. Og hvor man ikke bliver begrænset af hverken baggrund, køn eller seksualitet.

Allerede i 2021 fremhævede Gaffa Danmark Metteson som en af det helt store opdagelser. På debutalbummet “Look To a Star” dvæler Metteson ved tematikker som håb og kærlighed. Musikeren selv har også været ude på noget af en rejse under tilblivelsen af sit album – både personligt og professionelt.

“At skrive dette album har været en tumultagtig oplevelse. Jeg har sæt spørgsmålstegn ved mig selv og mine valg mere end nogensinde før”, fortæller Metteson om tilblivelsen af debuten.

Metteson er særligt kendt for sine elektrificerende live shows. Her blandes rå popstjernedynamik med en teatralsk grandeur. Med anmelderroste koncerter fra både Roskilde Festival, by:Larm og Eurosonic er den lovende norske musiker klar til at drage ud på sin headliner-tour i EU og UK tilforåret. I forbindelse med touren rammer Metteson blandt andet Lille VEGA i København.

“Look To A Star” udkommer den 16. februar, og kan hentes på de platforme du køber din musik.

Smittende house rytmer fra Kiki Club