AIDS-Fondet indtager Roskilde Festivalen

En af de frivillige fra AIDS-Fondet på Roskilde “tatoverer” en af festivalgæsterne.
Foto: Pilu Ottosen

Det skal være trygt og rart at være på festival. Derfor er frivillige fra AIDS-Fondet med på årets Roskilde Festival, hvor de underviser i kondombrug, og hvordan man undgår sexsygdomme. Samtidig er andre frivillige med for at skabe debat om normer i forhold til sex og seksualitet.

Festivalsæsonen er i fuld gang, og AIDS-Fondet vil gerne være med til at gøre det til en god oplevelse. Derfor deltager AIDS-Fondets frivillige traditionen tro på Roskilde Festival.

Fokus på kondomer og sikker sex

Frivillige fra AIDS-Fondets projekt ung-til-yngre er med på Roskilde Festival for at undervise i, hvordan man bruger kondomer, femidomer og slikkelapper. De fortæller også om de forskellige sexsygdomme, og hvordan de smitter.

”På en festival kan man let blive grebet af den gode stemning og gøre noget, man bagefter fortryder. De unge undervisere vil gerne klæde festivaldeltagerne på, så de kan træffe fornuftige valg og ikke får et dårligt minde med hjem”, siger Malin Dorph Reit, der projektleder i AIDS-Fondet.

Kurset tager en lille time, og her demonstreres kondombrug, og hvordan man ellers kan undgå de forskellige sygdomme, der smitter seksuelt. Undervisningen afsluttes med en diskussion om, hvordan man sætter grænser og siger fra.

 

Normer om sex og seksualitet til debat

Normstormerne, der også er unge undervisere, deltager også i årets Roskilde Festival. Her indbyder de til normkritisk workshop. På workshoppen sættes der fokus på de fremtrædende køns- og seksualitetsnormer på Roskilde Festival.

Deltagerne vil gennem øvelser og dialog være med til at finde konkrete værktøjer til at modarbejde diskrimination.

 

Køb kondomer og fede engangstatoveringer

Man kan også møde AIDS-Fondets frivillige i de forskellige lejrområder. Her sælger de billige kondomer fra 2 kr. stykket.

”Vi har et lille udvalg af kondomer med, så der bogstavelig talt er lidt for en hver smag. Der er sorte kondomer, og kondomer med smag banan eller chokolade. Samtidig har det været vigtigt for os, at der også var nogle helt billige”, siger Malin Dorph Reit.

De frivillige sælger traditionen tro også frække, festlige og farverige engangstatoveringer, der er designet af The Old Barbershop.

”Tatoveringerne plejer at være et hit, og det håber jeg også, at de bliver i år. De er nemlig med til at rejse penge til AIDS-Fondets arbejde”, siger Malin Dorph Reit, der håber, at Roskilde igen i år vil tage godt i mod de frivillige.

 

Søren og Rasmus fra AIDS-Fondet sælger kondomer og fake tatoveringer på Roskilde.
Foto: Pilu Ottosen

 

Læs også: Nøgenfest, dragnight, debat og sex på Roskilde