KULTUR

Portrætserie: LGBTer i Danmark

Daniel Elley Randrup.
Foto: Privat

Så er vi kommet til det 8. portræt i vores portrætserie. Daniel går meget op i mode og design og har stærke holdninger til MrGay – konkurrencen i Danmark.

Jeg finder Daniel Elley Randrup på Københavns Hovedbibliotek, hvor han har søgt ly for regnen udenfor. Da jeg spontant spørger ham om han er frisk på et interview, skal han slet ikke tænke, for det er han naturligvis. Daniel er 20 år, arbejder på Oslobåden og bor i Kbh. S. Daniel er rejselysten, og hvad han ellers går op i, kan du læse mere om her:

– Hvilke interesser har du?

Jeg hører klassisk musik, går op i mode og design. Jeg erkender, at jeg nok er et mærkedyr, da jeg går op i kvalitet. Derudover rejser jeg relativt meget, og jeg har næsten lige været i Thailand i to uger.

– Hvor går du i byen?

Masken, Cosy, GAY og Nevermind. “Jeg følger duften af vodka” siger Daniel kækt. Jeg fester ret meget, primært på hverdage. Der er ofte de samme folk i byen i weekenderne, og jeg vil gerne se nogle nye ansigter, og at der sker noget nyt. Det bliver lidt intensivt med byturene, da jeg arbejder på Oslobåden i længere tid af gange, og har dermed også meget fri, når jeg så er hjemme.

– Hvad er dine drømme og mål?

Jeg vil gerne ud og se de ting, som vi tager for givet og værdsætte det, vi har. Jeg vil derfor gerne rejse mere rund i Asien, hvor folk var så positive selvom mange levede spartansk. Jeg tror der er sundt at opleve folk andre dele af verden, som ikke er så priviligerede som os i vesten, da man så bliver taknemmelig for det man har. Desuden har de en storslået natur. Sidst var jeg på klippevandring, hvor jeg spang fra sten til sten. Man skal mærke, at man lever.
På sigt vil jeg gerne bo i Paris i en periode og lære fransk. Jeg vil gerne følge familiens fodspor i modens by.

– Hvad husker du for noget godt i 2014?

Jeg blev en del af Miss- Denmark og Mr. World-stablen. Han blev kåret til verdens skønneste mand. Jeg blev ansat på Oslobåden, og min bedste veninde fik en datter.

– Hvad kan vi blive bedre til i 2015?

Jeg synes MrGay kåringen i Danmark er lidt ligegyldig, da der skal være en mening med at man skal vinde. Man skal kunne bruge sin titel til noget, og det kan man ikke, som det er nu. Derfor blev det formentlig ikke til noget sidste år, da man ikke kan samle egnede kandidater. Jobbe Joller formåede at udnytte sin titel til noget og gøre sin titel værdig. Han havde lavet homosocialt fællesskab. Ellers er det mere en underholdningskonkurrence mere end en skønhedskonkurrence. Dem der vinder skal også kunne bidrage med noget rent menneskeligt og ikke kun se godt ud. Desuden smider dem der står bag Mr. Gay ansvaret fra sig i stedet for at hjælpe en videre. Vi hjælper f.eks. folk til at få modeljobs, og vores Miss-Denmark-kandidat taler danske hospitalsklovnes sag.