Polske regioner ikke længere LGBT+frie

EU-kommissionen har afvist tilskudsansøgninger fra seks polske byer, der alle har indført såkaldte LGBTQ-frie zoner.
Truslen om at trække EU støtte har fået flere polske regioner på andre tanker. De er nu ikke længere LGBT+ frie.     © Can Stock Photo / viperagp

Pres fra EU har fået tre polske regioner til trække deres erklæringer om at deres områder skulle være “LGBT-frie zoner”.

En del polske regioner meddelte i 2019, at de ikke længere ville ligge under for det, de selv betegnede som LGBT+ ideologi.  Nu har tre regioner dog genovervejet deres udmeldinger fra dengang, efter at EU har advaret de pågældende regioner om at de kunne miste økonomisk støtte fra EU. Det skriver det nyhedsbureauet Pap.

De polske udmeldingerne i 2019 bragte i den grad Polen på kollisionskurs med EU, der betegner tiltaget som et brud på europæisk lov, der forbyder at diskriminere folk på grund af deres seksualitet.

Læs også: Homofobiske polske byer straffes af EU

Kampen mod LGBT+ rettigheder i Polen har længe været på den nationalkonservatives regerings dagsorden. Med regeringspartiet Lov og Retfærdighed (Pis) i spidsen har hadforbrydelser mod LGBT+ personer de senere nået nye højder i det stærkt katolske Polen.

Men den vedvarende trussel fra EU ser ud til at have båret frugt. I sidste uge besluttede regionen Swietokrzyski at ophæve den vedtagelse, der gjorde området LGBT+ frit.

Nu er så yderligere tre regioner i det sydlige Polen fulgt efter.

De resterende regioner risikere at gå glip af millioner af kroner, der er afsat under EU´s genopretningsfond efter Covid-19.

Læs også: Kampen for et Mangfoldighedshus i Aalborg