Politiet henlægger drabstrussel mod Sinan-Costa

Mihael Sinan Aslanes.
Foto: Mikael Costa

Det er åbenbart konsekvensfrit, at true andre mennesker på livet ene og alene på grund af deres seksualitet, uanfægtet, at det er gjort på en implicit måde. Det må være konklusionen efter at politiet oplyser til Out&About, at anmeldelsen af facebooktruslen mod Michael Sinan Aslanes og hans mand, Mikael Costa, er henlagt. Truslen kom i forlægelse af en fotoartikel i Politiken forrige måned.

Politiet var ellers i besiddelse af både billede og navn, men politiets anklager har åbenbart ment at truslen ikke var konkret nok. Ikke desto mindre opfordrede vedkommende, til at skyde både Michael Sinan og hans mand, med sætningen: “Synes bare de begge skal have dødsstraffen og skydes. Men det er jo bare min mening.” Out&About er også i besiddelse af dokumention på truslen og forelagde da også politiet oplysningerne og spørgsmålet om det skulle være konsekvensfrit, at true andre mennesker på livet – blot på grund af deres seksualitet.

Til det svarer Københavns Politi i en mail til Out&About:
“Københavns Politi er i sin opgavevaretagelse særligt opmærksomme på sager, hvor der forekommer diskrimination eller hvor der er tale om hadforbrydelser.”

Det kan alligevel forekomme mærkeligt, at man som politimyndighed siger en ting, men lader stå til når det gælder en konkret sag. Til det forklarer politiet sig på følgende måde:

“Når dette er sagt, så foretager Københavns Politi i alle sager en konkret vurdering af det strafbare forhold, og i den omtalte sag vurderede efterforskeren, at ordlyden af indlægget ikke var af en karakter, som kunne hører under straffelovens §266. Sagen blev af denne grund henlagt.”

Københavns Politi vil ikke gå ind på signalværdien i, at man ikke forfølger sagen, men siger i stedet til Out&About:
“Politiet arbejder under de love og bestemmelser, som er vedtaget af Folketinget. Hvad angår spørgsmål omkring holdninger og værdier, så er det ikke en diskussion vi kan deltage i.”

De kommende dage, vil der komme konkrete reaktioner fra politikere på problematikken, men selve sagen må politikerne dog ikke kommentere direkte på. Følg med her, på outandabout.dk

 

Læs også: Da dansk MrGay sprang ud som muslim