KULTUR

Mr Gay Denmark finalen afholdes på… G*A*Y

De ni finalister i Mr Gay Denmark 2018.
Collage: Mikael Costa

Det bliver G*A*Y Copenhagen der lægger lokaler til finalen i Mr Gay Denmark 2018 den lørdag den 26. maj. Se kandidaterne og stem her.

Med kun ni dage tilbage til finalen er de ni resterende finalister i fuld gang med deres forberedelser. En 10. finalist trak sit kandidatur lige før afstemningen startede.

Finalen bliver holdt på G*A*Y Copenhagen lørdag den 26. maj kl. 20, og der er gratis entre. Men inden finalen skal finalisterne gennem forskellige udfordringer i dagene inden. Blandt andet skal de med en planche fortælle et dommerpanel om deres LGBT-mærkesag. Disse udfordringer tæller 50 procent i den samlede score. Den anden halvdel udgøres af afstemningen her på oaonline.

Idéen om at kåre en homo-eller biseksuel mand er ikke ny, og idéen har gennem årene haft sine fortalere og modstandere. Modstanden er især gået på, at idéen er overfladisk, da kandidaterne dømmes på deres udseende.

Nyt koncept

Men konceptet bag Mr Gay Denmark 2018 er nyt og retter fokus mod indre værdier og holdninger. For eksempel er det ikke længere en del af konceptet, at deltagerne skal optræde i badetøj.

Det er også nyt, at transmænd inviteres til at deltage. Deltagerne er ikke blevet spurgt om deres seksualitet eller kønsidentitet, men mindst én åben transmand deltager i årets Mr Gay Denmark. Det er kun anden gang, det sker på verdensplan. Første gang var i Irland.

Uddeling af priser

Ved finalen den på G*A*Y Copenhagen skal der ikke kun kåres en Mr Gay Denmark 2018. Der skal uddeles en lang række priser: Sociale medier-prisen, Talentprisen, Mr Gay Denmark LGBT-prisen, Interview, Mr Congeniality of Mr Gay Denmark, 2nd runner up of Mr Gay Denmark og 1st runner up of Mr Gay Denmark.

I dommerpanelet sidder blandt andre Mr Gay Denmark 2016, Danni Sigen, og Carsten Volden, der er formand for Rainbow Business Denmark. Værter ved finalen er Rasmus Raz og Bill Holmberg.

Ved finalen kan gæsterne ifølge medarrangør DJ Mikael Costa glæde sig til musikalsk underholdning ved Juanna feat. Dany Comaro, UNICO Feat. Nanamarie, Sander Sanchez feat. Oliver Tue, med flere.

De ni finalister til Mr Gay Denmark 2018: