Da dansk MrGay sprang ud som muslim

Foto: Mikael Costa

Lige siden han blev den første muslimske deltager i Mr. Gay World har Michael Sinan Aslanes været udsat for ekstrem homofobi.

Det engelske LGBT-medie Gay Star News har bedt Michael Sinan Aslanes fortælle, hvordan det er gået ham siden han deltog i Mr. Gay World som den første muslimske deltager. Gay Star News bragte den 26. april denne artikel skrevet af Michael Sinan selv. De links der er indsat i artiklen linker til Out & Abouts tidligere dækning af sagen. Artiklens danske version er oversat af Out & About, og godkendt af Michael Sinan Aslanes.

Michael Sinan Aslanes’ historie

”Siden jeg vandt Mr. Gay Denmark i 2012, og dermed blev den første muslimske deltager i Mr. Gay Europe og Mr. Gay World 2013, har jeg mødt mange forskellige reaktioner.

Mens folk efterhånden er klar over eksistensen af kristne og jødiske LGBT-samfund, er muslimske homoseksuelle stadig lukket land for mange.

Det gav mig stor opmærksomhed i Politiken og ’Bøssestudier’ på DR3, som fulgte mig i Mr. Gay konkurrencen, og fokuserede på mit ”muslimske liv”, og hvordan jeg lever som en minoritet i en minoritet.

Som forventet fik det store konsekvenser for mig at springe ud som homoseksuel muslim.

Had og dødstrusler

Historien endte som overskrifter på Facebook med hundredvis af kommentarer. Mange af kommentarerne var ekstremt hadefulde over for min mand og mig.

De danske medier var mere interesserede i den opmærksomhed, som historien fik, end mig som person. Så da folk skrev foragtelige ting til min mand og mig, var Politiken ligeglad, og ville ikke fjerne de mest hadefulde kommentarer.

Vi fik tre dødstrusler, som vi anmeldte til politiet. Vi havde navnene på de tre som havde sendt dødstruslerne, og vidste også hvor de arbejdede, men på trods af det gjorde politiet ikke noget.

Den eneste kommentar vi fik fra politiet var ”Det er godt at der er nogle der kæmper for denne sag, og viser vejen for andre i lignende situationer.”

Vores bil var udsat for hærværk, og blev ridset hele vejen rundt, og der blev skrevet ”bøsse” på den. Forsikringsselskabet dækkede ikke alle skaderne, som løb op i næsten 50.000 kr.

Bekymret familie

Min familie var bekymret, frustreret og meget oprevet. De gjorde det klart for mig, at jeg straks skulle stoppe med at deltage i interviews og programmer for vores sikkerheds skyld.

På trods af, at Out & About og Politiken skrev om flere af de hate crimes vi var udsat for, så er vi ikke blevet støttet af nogle LGBT-organisationer.

Selvom man tror Danmark er et meget liberalt land, så har vi stadig langt vej endnu.

Det positive resultat af at være åben omkring min muslimske identitet var, at den fik mig accepteret, og inkluderet i mange muslimske samfund, hvilket selvfølgelig gjorde mig stolt. Det resulterede desværre i, at mange LGBT’ere med muslimsk baggrund skrev krænkende kommentarer, da mange af dem har forladt islam, og efterfølgende er blevet islamofobiske af natur.

Jeg kom til den konklusion, at prisen for min kamp var for høj. Jeg var nødt til at tænke på min familie, og hvad det gjorde ved dem.

Min mand og jeg vil alligevel blive ved med at støtte LGBT-organisationerne i Danmark. Men de er nødt til at få øjnene op for det faktum, at muslimske homoseksuelle eksisterer. Opmærksomhed på dette område er højst nødvendigt.”

Out & About følger op på historien
Det var Michael Sinan Aslanes’ historie, som han fortæller den til Gay Star News og Out & About. I de kommende dage følger vi op på historien.