SAMFUND

Oplev det moderne Island

Foto: Frank Holm

Out & About rejser: Island er meget mere end vikinger, vulkaner og varme kilder. Den naturskønne ø i Nordatlanten byder også på gode LGBT+ oplevelser året rundt.

Island – den naturskønne ø i Nordatlanten er i dag et moderne og velfungerende samfund med godt 350.000 indbyggere. Hovedstaden Reykjavik er en ret overkommelig størrelse, der sagtens kan udforskes til fods. På trods af dens begrænsede størrelse kan byen tilbyde et flot udvalg af gode restauranter, kulturoplevelser, shopping-muligheder med eksklusive forretninger og designer shops og et hav af hoteller i alle prisklasser. Prisniveauet er lidt over niveauet man er vant til fra Danmark.

Tip: Er du vild med design får du fuld valuta på det spritnye hotel , The Reykjavik Edition. Hotellet ligger i det gamle havneområde, få meters gang fra Laugavegur, som er byens shoppinggade. Hotellet har også en Rooftopbar, hvor man både sommer og vinter kan nyde den skønne udsigt.

Foto: Frank Holm

Tip: En tur op i det 74 meter høje tårn på Halmgrimskirken giver dig et super overblik over Reykjavik.

Den islandske hovedstad er en perfekt base om man enten vil udforske den vilde barske natur med vulkanture, hvalsafari, grottevandringer eller man har lyst til at besøge en af de mange varme kilder, hvor man kan slappe af i det varme vand med en dejlig drink. Med et City Card får du adgang til et hav af spændende museer og kulturoplevelser. Et must er ”The Icelandic Phallological Museum” eller ”Penismuseet”, som det kaldes i folkemunde. Her kan man opleve en samling af over 200 forskellige penisser.

Foto: Sky Lagoon

Tip: Har du ikke tid til at besøge Den Blå Lagune, som ligger godt 50 kilometer fra Reykjavik, kan Sky Lagoon sagtens fungere som erstatning. Den ligger kun et stenkast fra hovedstaden.

Intimt LGBT+ miljø

Reykjavik har et forholdsvis lille udbud af LGBT+ barer. Kiki Queer Bar hedder miljøets eneste bar og natklub. Den ligger yderst centralt på Laugavegur, som folk kalder den mest homoseksuelle gade på Island. Bygningen der huser Kiki Queer Bar er malet i alle regnbuens farver, så den er svær at overse.

Kikki Queer bar har åbent torsdag, fredag og lørdag.

Et andet populært LGBT+ mødested er baren Bravo. Den ligger lige ved siden af Kiki. Bravo er stedet, hvor man mødes med sine venner til en drink og en snak. Musikken er mere dæmpet her.

Er du mere til live musik, karaoke, lokale queer kunstnere eller dragshows kan også baren Gaukurinn anbefales. Det er ikke en regulær LGBT+ bar, men folk er yderst gay-friendly her.  Ofte er der også shows på engelsk for folk der ikke er så stærke i islandsk.

Tjek barens website for, hvad de har på tapetet.

Er du i Reykjavik under Priden vil der være et hav af fester at deltage i. Der vil der være regnbuefester på de fleste af byens barer.

Reykjavik Pride

Foto: Frank Holm

Reykjavik Pride, der har eksisteret siden 1978 er ikke kun en fejring af mangfoldighed og menneskerettigheder. Priden er samtidig en folkefest som det nærmest er en selvfølgelighed at deltage i. Sammen med store dele af den islandske befolkning gæster hvert år turister i tusindvis den islandske hovedstad for at opleve den unikke pridestemning, som næppe findes magen til noget andet sted i verden.

Selvom Priden kun varer en uge er Island et af de mest LGBT+ venlige lande i verden. Icelandair, der hvert år flyver turister til og fra øen er en del af det fællesskab, der sætter pris på og støtter op om ligestilling ved at hjælpe med at forstærke queer-stemmer i Island og rundt om i verden. I Prideperioden er flypersonalet med til at sætte positiv fokus på LGBT+ rettigheder på selskabets fly, hvor der også indgår LGBT+ film i deres filmudbud. Du kan tjekke mulighederne for din Islandtur på Icelandair.dk , hvor der er to-tre direkte afgange fra København hver dag.

Man er ikke i tvivl om, at der er Pride, når man ankommer til lufthavnen under Reykjavik Pride. Icelandair har f.eks. 2-3 daglige afgange direkte fra København.
Foto: Frank Holm

Reykjavik Pride afholdes i år fra 8. – 13. august. Programmet for Prideugen ligger klart i juni/juli.

Læs mere om Reykjavik Pride her.

Reykjavík Bear

Foto: Reykjavik Bear

Der findes ingen bjørne på Island. Alligevel indtager bjørne og chasere fra hele verden Reykjavik til festivalen Reykjavik Bear. Det er non-profit organisationen Bangsafélagið (Islands Bjørne) der organiserer denne meget populære festival, der strækker sig over fem dage. I år ligger festivalen fra 31. august til 3. september.

Festivalen består af en tur til den verdenskendte Blå Lagune, en naturskøn sightseeingstur, hele tre fester og en festlig farewell brunch. Derudover er der masser af små sociale events.

Tip: Reykjavik Bear er et yderst populært event, så det gælder om at være hurtig på tasterne, når billetterne frigives til februar.

Læs meget mere om eventet her.

 

Læs også: Danmark og Bolivia topper