SAMFUND

Nøgenyoga: Flere skal lære at elske deres egen krop

Jacob Hasle Nielsen har selv dyrket yoga i 30 år. Foto: Nickles Spencer

Nøgenyoga er i disse år blevet et begreb man oftere og oftere støder på. Interessen for nøgenyoga er stigende. Det oplever Jacob Hasle Nielsen, der arrangerer kurser og workshops i nøgenyoga og tantra for mænd.

Jacob Hasle Nielsen har selv dyrket yoga i mere end 30 år. Han deltog selv i sit første nøgenyoga arrangement, da han var først i 20´erne.

”Jeg faldt over annoncen og synes at det lød frækt. Det måtte jeg prøve”, fortæller Jacob om det første kursus.

”Jeg meldte mig til uden egentlig at have tænkt dybere over, hvad det var jeg gik ind til. Men det jeg fik med mig hjem var helt vildt”, husker Jacob.

”For det første var det ikke en skid frækt. Men jeg fik ud over den fedeste oplevelse også oplevelsen af at her var jeg helt ok”.

Gennem årene har Jacob Hasle Nielsen så dygtiggjort sig på forskellige workshops og kurser.

At folk er klar til at tage udfordringen op, oplevede Jacob, da han sidste år udbød de første kurser i nøgenyoga og tantra.

”Jeg havde prøvet for et par år siden, hvor der ingen interesse var. Men lige pludselig var den der. Og de hold jeg havde udbudt blev lynhurtigt overbooket. Min gruppe på Facebook, havde i løbet af små tre måneder flere end 500 medlemmer”, fortæller Jacob, der selv står for undervisningen på alle sine kurser.

Sidste år blev det blandt andet til to retreats, krammeworkshops og nøgenyoga.

Frygten for at være nøgen

Mange går med den opfattelse, at man skal have den perfekte krop for at kunne deltage i den slags kurser. Selvom lysten er der, holder ”frygten” mange tilbage fra at deltage, fordi de ikke mener de har kroppen til at være nøgne.

”Jeg ville gerne, men jeg er for tyk, for grim, for gammel, eller har en lille tissemand. Folk er rigtig gode til at finde noget forkert ved deres krop”.

”Det er en af de ting jeg arbejder benhårdt med at gøre op mod. Det er ikke kun de unge smukke med de flotte kroppe, der melder sig til – langt fra. De har ofte andre udfordringer. Det vi skal væk fra er bodyshaming. Vi skal få det godt med vores egen krop. Lære at elske vores krop. Være kropspositive”, fortæller Jacob.

”Min erfaring viser mig, at man kun i de første to minutter er opmærksom på at alle er nøgne. Så bruger man måske et minut eller to på at fnise lidt og kigge på de andres tissemænd. Men herefter drejer fokus hurtigt over på at dyrke yoga. De fleste øvelser kræver ens fulde opmærksomhed” fortæller Jacob.

”Mange spørger også om, hvorfor man skal være nøgen. Men udover, at det er fedt at være nøgen arbejder vi indirekte også med bodyshaming. Du arbejder med din krop som den er. Du er helt naturligt autentisk, når du står nøgen med rumpen i vejret”, fortæller Jacob med et lille smil.

Det handler basalt om at flere skal lære at elske deres egen krop.

”Så opdager man hurtigt, at man ikke er så anderledes end de andre”, tilføjer Jacob.

”Hvad nu hvis jeg får stiv pik, mens jeg er nøgen” er et af de spørgsmål Jacob må svare på rigtig mange gange.

”Det er ikke pinligt, hvis der er en, der får rejsning. Det er sådan kroppen nogle gange reagerer”, lyder svaret fra Jacob.

Tantra er intimt

I vesten har vi den opfattelse, at tantra kun handler om sex.

”På mine kurser er de øvelser vi laver både nære og sensuelle, men på ingen måde seksuelle” fortæller Jacob.

”Det er vigtigt for mig at understrege, at der hverken er penetration eller kys involveret. Man sætter selv grænserne for, hvor man vil berøres”, lyder det bestemt fra Jacob.

”Det handler ikke om sex. Det handler om at have det dejligt- at se det smukke i alle kroppe”, tilføjer han.

Følg med i hvilke kurser og workshops der bliver udbudt lige her. Næste kursus er den 17. januar, hvor temaet er ekstase. Er du frisk på en hel weekend er næste retreat i Thyregod 28-30. april.

Du kan også fange Jacob på Instagram under @tantra_by-jacob

Faktaboks

Jacob Hasle Nielsen er uddannet sygeplejerske (Offshore Medic) og yogalærer. Han er for tiden i gang med en tre årig uddannelse som tantralærer i London.

Læs også: Ny LGBT+ månedsklub