SAMFUND

Østat afskaffer anti LGBT+ love

Højesteret har underkendt landets anti LGBT+ love.

Højesteret på den lille østat Antigua og Barbudas har kendt landets diskriminerende LGBT+ love for forfatningsstridige i en historisk dom.

Højesteret fandt at paragraffer i Sexual Offences Act, der forbyder seksuel aktivitet mellem to af samme køn er i mod landets forfatning og dermed ikke gældende. En lov, der kunne give mellem fem og femten års fængsel.

Den 150 år gamle loven var en arv fra den britiske kolonialtid, men blev indtil dommen stadig brugt til at retsforfølge LGBT+ personer.

Forberedelserne til sagen begyndte i 2015 og afgørelsen faldt syv år senere i denne uge.

Domstolen bemærkede i domsafsigelsen, at kriminaliseringen af ​​privat seksuel intimitet mellem to af samme køn “fornærmede den antiguanske forfatningsret til frihed, beskyttelse af loven, ytringsfrihed, beskyttelse af privatlivets fred og beskyttelse mod diskrimination”.

Desværre nævner domstolen intet om diskrimination eller chikane på grund af seksuel orientering eller kønsidentitet. Østaten anerkender heller ikke homoægteskaber eller partnerskaber.

Den lille østat Antigua og Barbuda består af to større øer og har ca. 100.000 indbyggere og er en del af Commonwealth landene, der alle har den engelske monark som statsoverhoved. I 1978 begyndte arbejdet for fuldt uafhængighed, og den 1. november 1981 blev Antigua og Barbuda en selvstændig stat.

Mere om LGBT+ rettigheder på Antigua og Barbudas finder du her.

Læs også: Pride: Nørrebro Bryghus og AIDS-Fondet lancerer ny øl