SAMFUND

Nordens Paris gør Pride-comeback på lørdag

I weekenden er der igen pride i Aalborg.
Foto: Jacob Michel Gramkow.

Mangler du et udflugtsmål på lørdag d. 9. juli, så kan Aalborg byde på KUNSTEN, Musikkens Hus, Utzon Center og en Zoologisk Have, men der er altså også Pride. Skal du afsted?

”Humøret højt og vi glæder os super meget”, lyder det fra Aalborg Prides forperson Martin Christensen.

”Aalborg Pride byder på et brag af et comeback. Vi har en masse dragshows, nogle skønne kunstnere og et brag af et afterparty planlagt. Derudover har vi et børneområde til de mindste”, supplerer Emma Seddiki Lindal, SoMe – og kommunikationasansvarlig i Aalborg Pride..

Ekstra tanker efter Oslo

Efter det forfærdelige, der for nyligt skete i Oslo, er det nærliggende at spørge om det har givet ekstra tiltag og tanker. Og her er svaret fra Emma klart:

”Selvfølgelig har vi det. En forfærdelig hændelse som det der er sket i Oslo sætter masser af tanker i gang. Men det sætter jo bare i perspektiv, hvorfor vi afholder priden. En pride er ikke bare en fest. Det er en hyldest og et opråb om, at der skal være plads til alle og pride er utroligt vigtigt”.

Hun bakkes fuldt ud op af Martin, der fortæller:

”Vi er super opmærksomme og politiet bakker os op mere end nogensinde før. Ingen skal skræmme os. Hvis det skræmmer os til at stoppe, så har de vundet. Og det skal de ikke ”.

”Med den verden vi lever i hvor der oprettes LGBT+ fri zoner i Polen, skyderier mod LGBT+ miljøet i Oslo og mange andre frygtelige ting er der 100% brug for alle de prides, der kan rejses for at sende klar besked – det finder vi os ikke i!”.

Det kan lyde stort og internationalt, det er det også, men det er samtidig med  også vigtigt lokalt, fortæller Emma:

”Pride er vigtig alle steder i verden, det beviste det der skete i Oslo endnu en gang, desværre. Pride i Aalborg er specielt vigtigt, da vi i Aalborg ikke har en eneste queerbar. Vi har lige fået Buens Bogcafe, så vi, som minoritet, har et sted, hvor vi ved det er okay at være os selv.”

Masser af plads til Prides

I de seneste år har Pride kalenderen fået ekstra mange krydser herhjemme. Flere og flere mindre Prides er kommet til rundt om i hele Danmark. Men er der plads til så mange?

”Sagtens, desto flere prides desto mere plads bliver der, forhåbentligt, til at være den man er. Pride er ikke kun noget for de større byer. Men også for de mindre og det føler jeg at de tretten prides symboliserer” slutter Kathrine af og Martin nikker for at vise han er helt enig.

Aalborg Pride vender stærkt tilbage på lørdag d. 9 juli 2022 efter 2 års Corona-nedlukning. Man mødes i Kildeparken, hvor paraden begynder kl. 12:00 og slutter i Karolinelund ca. kl. 13:30. Her vil der være boder, barer, musik, optrædener og meget mere, hele dagen. Inden paraden kan man komme ned i Buens Bogcafé og varme op inden pride sammen med Mizz Privelize!

Få glimmer og regnbuer på kinderne, tegn et godt skilt og kom i stemning inden Aalborg males i regnbuens farver dagen.

Kulørt program

Aalborg Pride har allerede løftet sløret for at du blandt andet kan glæde dig til Fuld Effekt, hiphopgruppen fra København, der fik stor opmærksomhed med deltagelsen i Dansk Melodi Grand Prix 2022.

Man kan også møde duoen; Styrtløb, der  beskriver selv som “nattens værste, tungeste, bedste og smukkeste fortællinger i munden, og spytter dem ud på en turbulent planet skabt af deres ungdom.”. Derudover optræder en lang række drags Queens og Kings. Blandt andet,  Morgana Le Fay og Faux Moe, samt selvfølgelig vinderen af Aalborg Prides DJ-battle; Dennis Rubin, som spiller i optoget, i Karolinelund og til afterparty.

Efter det udendørs slutter, overtager  det store afterparty i Studenterhuset, hvor Didi Cancerella og Jaxie er værtinder og skønne DJs til at spille den rette pridemusik hele natten.

Til afterparty er det er ikke muligt at købe en billet i døren. Den skal købes på forhånd.

Mere generel info om Aalborg Pride kan findes her.

Læs også: Horsens springer ud