Dansk LGBT+ lovgivning Europas 2. bedste

PÅ ILGA Europes årlige Rainbow Map er Danmark krøbet op på en anden plads- kun overgået af Malta.
Kort: Ilga Europe

Danmark kravler hele syv trin op til en flot anden plads på ILGA-Europes årlige Rainbow Map, som rangerer hvorvidt de forskellige europæiske landes lovgivning anerkender og beskytter borgere med LGBT+ identitet.

Det er især den nye danske antidiskriminations- og hadforbrydelseslovgivning, som har givet Danmark mange ekstra point. Siden nytår er LGBT+ personer i Danmark nemlig eksplicit beskyttet mod diskrimination. Det gælder både inden for og uden for arbejdsmarkedet og mod både hadforbrydelser og hadefuld tale. Men også på det familieretslige område har Danmark gjort store fremskridt.

Senest har regeringen og et bredt flertal i Folketinget vedtaget at gøre det lettere for medmødre at blive registreret som sådan. Også transpersoner, der bliver forældre bliver fremover anerkendt i overensstemmelse med deres køn. Disse ændringer er dog endnu ikke trådt i kraft, og har derfor endnu ikke haft indflydelse på den danske placering.

Listen viser også med al tydelighed at det især er i Østeuropa, at LGBT+ personer stadig har store udfordringer i hverdagen. De nordiske lande ligger alle lunt i den bedste ende af listen. Men der er også gode fremskridt i Sydeuropa. Både Grækenland og Italien har indført forbedringer i LGBT+ personers levevilkår.

Du kan finde kortet og detaljerede oplysninger om pointgivningen på Rainbow Europe.

Læs også: Her er din Pridekalender