SAMFUND

Stærkt kritiseret LGBT+ lov vedtaget i Uganda

Ugandas præsident Yoweri Museveni har i denne uge underskrevet omstridt LGBT+ lov.
Foto: OP.GO.UG

Ugandas præsident, Yoweri Museveni, har i denne uge underskrevet det, der er blevet kaldt verdens hårdeste anti-LGBT+ lov. Den tillader også dødsstraf.

Vedtagelsen af den nye lov har ført til fordømmelse fra såvel mange ugandere og fra det internationale samfund.

Den nye lov er en kraftig stramning at landets hidtidige lovgivning på området. Således kan “homoseksuelle handlinger” nu give fængsel på livstid. Hvis der er tale om gentagende brud på loven eller hiv-smitte af en seksuel partner, kan det udløse dødsstraf. Desuden kan “rekruttering, opfordring og finansiering” af “aktiviteter” mellem samme køn medføre op til 20 års fængsel. Det skriver Reuters.

Den omstridte lov blev allerede stemt igennem det ugandiske parlament i marts. Med præsident Musevenis underskrift er loven nu endelig vedtaget. Som formand for parlamentet i Uganda takker Anita Annet Among, i en pressemeddelelse Museveni for hans “håndfaste handling i Ugandas interesse”.

“Vi har kæmpet hårdt for at forsvare vores kultur og vores folks ønsker,” skriver hun.

Den stærke internationale kritik fra blandt andet EU, FN´s generalsekretær Antonio Guterres og den amerikanske præsident Biden ser ud til helt at prelle af på præsidenten.

“Underskrivelsen af ​​loven er færdig, ingen vil kunne ændre vores mening,” sagde Museveni onsdag efter et møde med repræsentanter fra hans regerende NRM-parti.

Læs også: Randers får egen Pride