SAMFUND

O&A rejser: Puerto Banus – milliardærernes legeplads

Når man besøger Puerto Banus er det lidt som at gå rundt i en reklame.
Foto: Klaus Koenig

Solkystens diamant er også for os dødelige

Rolls-Royce, Hermès, Porsche og Louis Vuitton – de er her alle. Samme med hr. Carlsson, fru Jensen og familien Smith. Lystbådehavnen Puerto Banus på Costa del Sol har den ultimative samling af mærkevarebutikker, hvor man kan få opfyldt sine ypperste materielle drømme. Men man kan også bare være med på en kigger og nyde en frokost til helt almindelige penge.

Rolls-Royce og Yves Saint Laurent passer godt til hinanden. Foto: Klaus Koenig

Et besøg værd

Hvis man begiver sig til Spaniens sydkyst dette efterår, må man ikke gå glip af et besøg i Puerto Banus, der ligger et kvarters kørsel vest for Marbella. Her kan man nyde synet af de mest eksklusive biler, både og badetøj. Og hvis man i forvejen har erhvervet sig et stykke tekstil med posh navnetræk, så er det bare med at få det op af kufferten og flashe det langs med havnepromenaden. Du bliver ikke den eneste. Og har du ikke shoppet derhjemmefra, så er det en oplagt mulighed at købe årets selvforkælelse netop her, hvor alene butiksadressen er en værdi i sig selv. Det skal nok imponere veninderne på Oscar.

Duften af penge

Når man er i Solkystens dyreste havneby, skal man lade misundelsen blive derhjemme. Her kører arabiske sheiker rundt i deres glitrende biler med kølerfigur, mens lårkorte babes med seneste trend i pumpede læber og bryster tripper forbi i deres formiddagsstiletter. Det er et show, og det skal nydes. Og når man har fået nok, kan man hvile fødder og øjne på en af de mange restauranter – uden at du behøver tage lån i din to-værelses på Nørrebronx.

– det samme gør Porche og Dior!
Foto: Klaus Koenig

Den ægte vare

Hvor der er dyre mærkevarer, er der også billige kopier. Ikke, at den slags får plads i Puerto Banus, men hvis man har været på en af kystens strande, kan man ikke undgå at have mødt en af de vestafrikanske strandsælgere, der falbyder kopier af alle de kendte dametasker og andre accessories. Og er man en copyqueen og faldet for fristelsen, kan man jo prøve at lege kejserens nye klæ’r på promenaden med de mange lystyachter – det kunne jo være, man blev samlet op af en mand i en Rolls-Royce. For hvis han har 8 koner derhjemme, kan det vel kun være interessant med en smækker dansk fyr…

Out&Abouts udsendte skribent, Klaus Koenig, rapporterer fra det sydlige Spanien med en række rejseartikler.

Læs også: O&A rejser: Málaga er stadig et hit