O&A rejser: Palmer, ping’er og promenader

Selv de små poder kan få sig en tur i luksusbil.
Foto: Klaus Koenig

Marbella er sydens legeplads

Der er ikke mange byer, der kan levere så magisk en magnetisme som Marbella. Her farter russiske milliardærer til sammen med deres unge fotomodeller – og et hav af wannabes. Her er tydeligvis penge på spil. De store summer er måske ikke altid ledsaget af den mest gennemførte old-world stil, men den gamle verden er efterhånden kun at finde på film og postkort.

Strand paradis

Hvis man er mindre optaget af guldrandede oligarker og lårkorte damer med Michelin-læber, har byen også andet at byde på. Her kan du nyde solen, stranden og Middelhavet hele dagen – og det meste af året – og så bevæge dig få meter hen til de mange barer ved det gamle fyrtårn for at få dig en sun-downer. Det skulle lige være til at holde ud.

Ved det gamle fyr er der fyldt med strandbarer.
Foto: Klaus Koenig

Gamle by

Marbella har også en gammel bydel, der er meget charmerende med smalle, krogede gyder, fyldt med små fiskerestauranter, hyggelige torve og et rigt udvalg af dyre tøjbutikker. Der er mange besøgende på en varm efterårsdag, men hvis man gerne vil have det hele lidt mere for sig selv, kan det også lade sig gøre. Blot sørg for at indtage dine måltider efter alle de andre – frokost kl. 16 er fx et godt bud på en stille stund. Det kan man til gengæld ikke finde på den meget lange strandpromenade, hvor hele verden passerer forbi efter strand-besøget. Dag efter dag.

Selv i den gamle bys kirke er der fyldt med guld…
Foto: Klaus Koenig

Noget for alle

Der er folk fra alle steder i Marbella; lige fra Odense til Oman. Det giver byen kolorit – og en god konkurrence om at gætte på, hvem der er noget, og hvem der frygtelig gerne ville være det. Andalusien har i øvrigt så meget at byde på, at Marbella ikke behøver at være den eneste destination på ferien i det sydspanske. Både større byer som Málaga og mindre landsbyer oppe i bjergene kan være med til at give et bredere syn på solkysten. Og så kan man jo komme tilbage til Marbella og lade sig underholde lidt igen.

Homo-liv

Hvis man vil opleve det vilde homo-natteliv, skal man tage til Torremolinos. I Marbella er der ingen deciderede gaybarer om dagen, men dog et enkelt officielt homo-disc ved navn Maxtur, der er åbent tirsdag-søndag kl. 20-03. Men som en af de lokale fyre med et gay-flag i hatten sagde til mig: ”I Marbella behøver du ikke gå på bar for at møde veninderne – de er over det hele.”

Out & Abouts udsendte skribent, Klaus Koenig, rapporterer fra det sydlige Spanien med en række rejseartikler.

Læs også: Homoforfatter får dødstrusler for selvhjælpsbog