O&A rejser: Der er gang i Torremolinos

Om dagen er 3 Monkeys og el Armario velbesøgte. Foto Klaus Koenig.

30 barer venter dig

Hvis man har været i Yumbo-centret i Playa del Inglés, kender man fordelene ved, at alle barer er samlet ét sted. Det er også gældende i Torremolinos, hvor selv gangbesværede kan nå mange barer på en halv time. Og servicen er helt i top.

Fest uden gris

Torremolinos er kendt som en af sydens allerstørste charter-magneter. Eller lad os bare sige berygtet. Og hvis du har dén forventning, bliver du ikke skuffet. Til gengæld vil det være en kæmpe overraskelse for de fleste, at byen på et meget lille område har et imponerende opbud af homobarer og -klubber, der giver Yumbo-centret kamp til stregen. På en fredag i september ved slutningen af en meget træg pandemi møder man omkring 80% spaniere, der er med til at gøre aftenen til meget mere end en udflugt, hvor vi sejler op ad åen.

Om aftenen er der for alvor gang i de mange barer.
Foto Klaus Koenig.

Rettigheder

Sådan har det imidlertid ikke altid været. I en post-Franco tid gik der fire år, før det i 1979 blev lovligt at udvise homoseksuel aktivitet i Spanien, mens registreret partnerskab blev indført i 2005. Det virker, som om spanierne siden har taget revanche – især i Torremolinos. Om dagen er de fleste steder lukket; kun nogle få er åbne, hvoraf ’3 Monkeys’ og ’Armario’ har det største antal gæster. Begge steder – der ligger lige over for hinanden – er både bar, café og restaurant, så man behøver ikke bevæge sig væk derfra, uanset ens behov.

Happy ending

Servicen på de fleste steder er helt i top, og humøret er højt. Det giver en god start på en aften i byen, og når de sidste corona-restriktioner en dag bliver hævet, vil der også være godt gang i den til den lyse morgen. Men indtil da må man holde grisefesten derhjemme.

Out&Abouts udsendte skribent, Klaus Koenig, rapporterer fra det sydlige Spanien med en række rejseartikler.

Læs også: O&A rejser: Málaga er stadig et hit