SAMFUND

O&A rejser: Málaga er stadig et hit

Pompidou centret med Alcazaba’en i baggrunden.
Foto: Klaus Koenig

Fuld af turister – med god grund

Hvis du drømmer om at opdage en uspoleret kultur, ingen andre før har besøgt, så skal du nok rejse til det indre Irian Jaya. Men husk at skrive dit testamente først, for ’derude spiser man homo’er (og andre mennesker)’, sagde min bedstefar. Hvis mindre kan gøre det, er den turistfyldte provinshovedstad på Costa del Sol et godt bud på en feriedestination. Det er nemlig en rigtig charmerende by, der har meget at byde på.

Málaga er Picassos fødeby

Vigtigste turistmål må absolut være museet for Málagas berømte bysbarn, maleren Pablo Picasso. Han behøver nok ikke yderligere introduktion. Et godt råd vil være at lægge besøget på en solskinsdag. For når det er overskyet, vil alle andre også på museum, og så bliver køen lang. Andre muligheder for at se kunst vil være Pompidou-centrets spanske aflægger på havnefronten, der udefra er en strålende farverig kube. Der er også god kunst på museet Centro de Arte Contemporáneo de Málaga – bla. med en permanent udstilling, der omfatter danske Olafur Eliasson.

Picasso lavede mange kvindeportrætter. Foto: Klaus Koenig

Eviva España!

Af kulinariske oplevelser har byen meget mere at byde på end sangria og calamares. Den ikoniske restaurant, Antigua Casa de Guardia, var populær blandt turister i 1960’erne, og den er stadig et besøg værd med sine store træfade med spanske vine, ægte spanske tapas og uprætentiøse atmosfære. Hvis man bevæger sig lidt væk fra de mest turistede gader kan man være heldig at støde på små, lokale steder som fx ’Oliva’ i Calle Madre de Dios, der tilbyder ét glas øl med én tapa for bare 15 kr. i alt! Så er det, som om vi er tilbage i de glade tressere, hvor alle danskere følte sig som millionærer i Spanien. ”Jeg kan stadig høre klang af kastagnetter…”

Antigua Casa del Guardia.
Foto: Klaus Koenig

Maurisk arkitektur

Det sydlige Spanien har en lang fortid under maurisk styre, hvilket har afsat tydelige spor i den lokale arkitektur. En af de bevarede bygninger er byens fæstning, Alcazaba’en. Den er et besøg værd med sin fine udsigt ud over landskabet. Et par hundrede år senere påbegyndte man konstruktionen af byens stolthed, den store katedral, der blev for dyr at opføre og aldrig blev gjort helt færdig. Det gik ud over symmetrien, da den endte med kun at få ét tårn og derfor siden er blevet kaldt ’Den Én-armede Dame’.

Ikke særligt gay

Man skal dog ikke tage til Málaga for at opleve det vilde natteliv på spændende homo-barer. Faktisk er der ingen af de anbefalede steder, der kun henvender sig til LGTB-gruppen, men nok mere er at betragte som værende gay-friendly. Hvis man vil sikre sig en aften fuld af homokultur (læs: fest og druk), så kan det betale sig at tage lokaltoget til Torremolinos, der ligger 10 stop væk. I selve Málaga er der til gengæld så ualmindeligt mange barer og restauranter, at man ikke kan nå igennem dem alle på en 14-dages ferie. Men så kan man jo bare komme tilbage – for Málaga er stadig et hit.

Out&Abouts udsendte skribent, Klaus Koenig, rapporterer fra det sydlige Spanien med en række rejseartikler.

Her finder du info og rejsevejledninger omkring Spanien.

Læs også: Polske regioner ikke længere LGBT+frie