Tip til efterårsferien: 1000 års queerhsitorie

Du kan frem til 24. oktober opleve 1000 års queerhistorie på Københavns Museum.
Foto: Københavns Museum

Du kan frem til 24. oktober opleve 1000 års queerhistorie på Københavns Museum.

På ti steder i den permanente udstilling om hovedstaden kan du ved hjælp af din mobiltelefon høre historier om mennesker, der på den ene eller anden måde afveg fra de gældende normer fra vikingetiden til i dag. Dermed kan du lytte til 1000 års queerhistorie i hovedstaden.

Historier om retten til kærlighed. Om de omstændigheder, der har påvirket udtryk for kærlighed gennem tiderne. Du kan for eksempel høre om mænd, der mødes på volden. Eller historien om de to kvinder, der i begyndelsen af 1700- tallet lykkedes med at blive gift med hinanden i Sankt Nikolaj kirke.

Det eneste det kræver er at du medbringer din mobiltelefon: Med den skal du nemlig scanne QR-koderne i udstillingerne, så du får adgang til disse små glimt fra queerhistorien.

Inden besøget kunne du måske lytte til podcasten København i 1000 år- Queer i København. Den varer 37 minutter og fører dig gennem historien fra de helt store historiske milepæle til de nære personlige erfaringer. Alt fra vikingeguder, der skifter køn, til de første hede møder i Ørstedsparken i 1800-tallet.

Podcasten finder du lige her.

Billetter til Københavns Museum koster 90 kr

Billetten giver samtidig adgang til Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal.

Billetter og åbningstider finder du her.

Læs også: Her er værterne til Danish Rainbow Awards