KULTUR

Mangfoldigt grand prix: “Boys on boys and girls on girls”

Foto: PR

I 1994 hærgede hun hitlisterne med hits som ”Saturday Night” og ”Sexy Eyes” under navnet Whigfield. På lørdag står hun på Grand Prix scenen i Aalborg med sangen ”Boys on Girls”. En sang om kærlighed og mangfoldighed. Denne gang under sit rigtige navn, Sannie.

“Girls on girls and boys on boys”, lyder en sætning af omkvædet på sang nummer fire i årets danske Melodi Grand Prix. Sangen “Boys on Girls” og er skrevet af Sannie Carlson, Domenico Canu og James Reeves.

En sang som Sannie selv beskriver som en catchy og cool popsang.

“Den handler om, at man kan elske alle – man kan elske den, man har lyst til at elske. Det er ikke andre, der skal bestemme, hvem vi må elske”.

”Sangen er faktisk skrevet på ganske kort tid”, fortæller Sannie.

”Det var et af de øjeblikke, hvor det hele bare fungerede. Jeg tror, vi havde skrevet og optaget sangen på under fem timer. Vi lavede den i London i et lille studie. Bagefter lagde vi den i skuffen. Og der lå den så i to år, fordi jeg de sidste mange år har været i gang med et projekt med house musik, hvor den ikke lige passede ind”, uddyber Sannie til Out & About.

Takkede nej til DR

”Jeg er gennem flere år blevet ringet op af DR, fordi de gerne ville have mig med i grand prixet. Men tidligere har jeg enten ikke haft tid eller lyst. Eller haft den rette sang, så jeg har altid takket nej. Men i år havde jeg lysten, og ikke mindst havde jeg en god sang, Der gik da også kun en halv time efter, at jeg havde sendt sangen til DR, før jeg fik en mail om at sangen var godkendt”.

Oprindeligt er sangen fire minutter, men i Grand Prix versionen er ”Boys on Girls” skåret ned til de tre minutter, der er tilladt i grand prix sammenhæng.

”Faktisk har jeg allerede et remix liggende” fortæller Sannie til Out & About. Men der kommer helt sikkert flere afslører hun.
”Jeg ville gerne have sendt den ud tidligere, men det måtte jeg ikke ifølge de stramme grand prix regler”.

Gode barndomsminder med Melodi Grand Prix

At skulle vejes og bedømmes bekymre ikke Sannie ”Jeg bliver jo bedømt, hver gang jeg stiller mig op og synger, eller når jeg udgiver noget nyt”.

”For mig vækker Melodi Grand Prix en masse gode og hyggelige barndomsminder. Det er noget jeg er vokset op med. Så jeg forbinder, det med noget lykkeligt og hyggeligt.

Jeg ved godt mange rynker på næsen, når de hører ordet grand prix, men jeg er slet ikke snobbet på den måde”, lyder det ærligt fra den succesfulde sangerinde og sangskriver.

Taler fem sprog

Man skal dog ikke regne med, at der kommer sange på dansk fra Sannies hånd.
”Jeg har kun skrevet en eneste sang på dansk, for jeg tænker sange på engelsk”, fortæller Sannie, der ellers kan begå sig på fem forskellige sprog.

Hvis Sannie skulle skrive en sang til en anden kunstner, skulle det være til den australske sangerinde Sia. ”Men det bliver nok aldrig til virkelighed for Sia skriver selv alt sit materiale”, lyder det lidt skuffet fra Sannie.

Fremtid som tv-vært?

Men også tv-branchen er noget Sannie gerne vil prøve kræfter med.

”Jeg tror faktisk jeg ville være god til at præsentere et program. Om det bliver et madprogram eller noget andet er ikke så vigtigt”, fortæller Sannie.

Både Manchester Pride og den store homo-club G-A-Y i London er allerede booket i kalenderen.

Aktuel til Copenhagen Pride?

”Det ville også være fedt at prøve at optræde til den danske pride. Jeg synes, det er så sjovt at optræde til prides, fordi der er så megen kærlighed i luften”, lyder det fra den danske sangerinde.

Ellers er kalenderen for 2018 allerede godt booket op, så hvis Sannie vinder det danske grand prix på lørdag, får hun ekstra travlt.

”Men jeg er frisk på det hele. Det vil være som en drøm der går i opfyldelse”.

Det danske Melodi Grand Prix sendes på DR på lørdag den 10. februar, hvor Gigantium i Aalborg danner rammen.

Du kan få en smagsprøve på de enkelte deltageres sange hos DR her.

 

Læs også: AIDS-Fondet hylder Conchita for åbenhed om hiv