SAMFUND

Liderlige bøsser giver ikke op: Vil score Bo

Bo Sørensen foran Masken Bar i Studistræde i 2016, hvor han fejrede 20-årsdagen for sit køb af den populære bar.
Foto: Frank Holm

Bo Sørensen er straight og ejer af Masken Bar i Studiestræde. Dermed er han et offer for liderlige bøssers begær. For det MÅ da være muligt at score Bo? Hvad synes han egentlig om den utilslørede opmærksomhed?

46-årige Bo Sørensen er fast inventar bar baren på Masken Bar, og det har han været, siden han købte baren i 1992. Men han er heteroseksuel, og det virker pirrende på mange bøsser.

– Bo, hvad er det med dig og homoerne?
”Jamen de vil have mig! Det startede i starten af 90’erne. Min ven Andy, som er bøsse, og jeg gik meget i byen, og vi skiftedes til at bestemme, hvor vi skulle hen. Så hver anden gang endte vi på Never Mind og alle de andre bøssebarer. Jeg blev mega-stiv næsten hver gang, og ja… så ville de have mig.”

Andy til venstre, og Bo Søren på Masken Bar i 1997.
Foto: Bert Svalebølle

Hvad med et hurtig blow?

– Fik de dig så?
”Næ. Det har aldrig fristet mig.”

– Årh hold da op! Et hurtigt blow på toilettet siger man da ikke nej til? Man lukker bare øjnene…
”Haha! Det har sgu aldrig fristet, eller også er den rigtige bare ikke dukket op endnu. Men jeg får da stadig tilbud dagligt, og især turisterne kæmper ihærdigt for det. Hvis de kommer med gode tilbud, så fortæller jeg gerne, at jeg er straight, men det tror de sjældent på, indtil stamkunderne bekræfter det. Så giver de enten op eller forsøger endnu hårdere,” griner Bo.

– Det virker som om, du har det helt fint med den opmærksomhed?
”Ja det er sgu da sjovt. Det sker også, jeg bliver taget på røven, men jeg er ret tolerant. Bare man opfører sig pænt.

Forvirrede kvinder

– I disse Metoo-tider er der stor fokus på netop den slags. Skal du virkelig finde dig i det?
”Hvis jeg meldte, hver gang jeg blev taget på røven, ville jeg lægge byretten ned. Det overskrider ikke mine personlige grænser, men det betyder ikke, at det er okay at gramse på andre. Man skal opføre sig pænt og respektere hinandens grænser.

– Hvordan med kvinderne. Bliver de ikke lidt forvirrede?
”Jo det må man sige. Jeg har haft en del kærester, og de fleste har nok aldrig troet på, at jeg kun er til kvinder. De fleste har jeg mødt på Masken, hvor de typisk var gæster sammen med deres bøssevenner. Men nu har jeg en fantastisk kæreste, som jeg har været sammen med i 10 år, og vi har en dejlig datter på otte,” fortæller Bo med et smil.

Bo Sørensen som drrag queen under Copenhagen Pride i 2005.
Foto: Privat

Masken en nødløsning

Bo har i sin ungdom arbejdet som både fotoekspedient, lagermedarbejder og – hold fast – stilladsarbejder. Her taler vi bar overkrop på et stillads. Men drengedrømmen var at eje en café med sin gode ven Andy. At det så blev en bøssebar var lidt en tilfældighed.

I 1992 satte den daværende ejer, H.C., Masken til salg, og Andy og Bo endte med at købe den. Det var egentlig ikke den slags bar, de ledte efter, men den kunne gå an, indtil de fandt den helt rigtige café. Efter to et halvt år ville Andy videre, og Bo købte ham ud. Den 4. april har han 22 års jubilæum som eneejer af Masken.

”Der var blandede reaktioner, da vi købte Masken. Men det hjalp, at Andy er bøsse, og da folk lærte mig at kende, så accepterede de mig også.

– Hvad med fremtiden?
”Ja nu er der jo gået 22 år, men jeg elsker det, og det går fint. Så jeg har ingen planer om at sælge Masken.

Engageret i LGBT-miljøet

Bo har i alle årene engageret sig i LGBT-miljøet. Han var med til at stifte Out & About, sidder stadig i bestyrelsen og var for år tilbage også medlem af Copenhagen Prides bestyrelse. Han sidder også i Rainbow Business Denmarks bestyrelse og står sammen med Cosy Bar for gadefesten i Studiestræde i forbindelse med Copenhagen Pride. Desuden ejer han sammen med Patrick Bissø natlubben G*A*Y Copenhagen.

For to år siden cyklede han sammen med Patrick Bissø 875 kilometer fra San Fransisco til Los Angeles. Formålet var at samle penge ind til projektet AIDS Life Cyckling. Det gav 60.000 kroner, men det havde sin pris, og Bo betegner de syv dages cykling som syv dage i helvede.

Mandehørm

Med en datter på otte er det klassisk familieferie, der definerer sommerferien. Men hvert år tager Bo på skiferie med fire til syv heterovenner.

”Så står den på mandehørm uden madammer og homoer,” griner Bo med et glimt i øjet.

– Alt kan vel ske med så mange fyre alene i en skihytte?
”Haha… ja hvem ved? Der er mange deltagere i konkurrencen om at score mig, og de kan da bare prøve,” siger Bo med et stort smil.