KULTUR

Sander Sanchez: Jeg er en moderne Grand Prix-hippie

Sander Sanchez.
Foto: Agnete Schlichtkrull

Lørdag den 7. marts kaster Sander Sanchez sig for første gang ud i Grand Prix-disciplinen, når han er blandt årets ti håbefulde finalister, der skal kæmpe om at repræsentere Danmark ved den store internationale finale i Rotterdam til maj.

Det lå ikke i kortene, at den 23-årige sanger, der til daglig læser musikvidenskab på Københavns Universitet, skulle deltage i Melodi Grand Prix. Men da han blev spurgt af DR, om han ville synge sangen ”Screens”, var han ikke i tvivl.

”Det bliver første gang jeg skal synge en sang, som jeg ikke selv har været med til at skrive,” fortæller Sander til Out & About.

Det er også det første soloudspil fra Sander Sanchez, der både spiller guitar og klaver.

Indtil nu er det kun blevet til en enkelt udgivelse, nemlig nummeret ”Enough for Me” med bandet ”Dispersion”, der har klar indflydelse af soul, funk og 80’er pop.

Et billede Sander synes viser, hvem han er som kunstner.
Foto: Caroline Thomsen

Klart budskab

”Men det klare budskab i ”Screens”, der handler om, at man ikke skal leve sit liv gennem en skærm, ramte mig virkeligt, da jeg hørte sangen for første gang,” uddyber Grand Prix-debutanten.

”Der er selvfølgelig en masse på spil, når man stiller op i Grand Prixet. Du har kun tre minutter til at vise den, du er, og det du kan. Men jeg synes ikke, jeg er nervøs. Jeg er nok nærmere spændt,” fortæller Sander.

Nummeret Screens er skrevet af britiske Christopher Wortley, irske Liam Craig og svenske Jonas Thander, som er erfarne Eurovision-komponister.

Min far er indianer

Grand Prixet og musik i det hele taget har altid været en del af Sander Sanchez’ opvækst i Skanderborg. Sanders far er Lakota-indianer fra South Dakota i USA, men moren er dansk, skønt hun blev adopteret ind i en indiansk familie i sine teenageår.

Da familien permanent slog sig ned i Danmark, blev Grand Prixet en højtid, som han festligt fejrede med vennerne.

”Det er en aften, hvor der bliver festet, selv om jeg egentlig ikke vil betegne mig selv som hardcore fan,” fortæller Sander.

Han er mest til det lidt mere ”old school”-Grand Prix-musik, og Emmelie de Forests Only Teardrops fra 2013 topper listen.

Sander håber han snart kan vise, hvad han kan til Copenhagen Pride.
Foto: Ukendt

Åben homoseksuel

Sander lægger ikke skjul på, at han er homoseksuel. Han sprang allerede ud som 13- årig.

”Min familie har altid været der for mig, og vi er meget åbne, så det har aldrig været et problem for mig at være den, jeg er,” fortæller Sander.

”Så det var faktisk kun skolen og vennerne, jeg skulle springe ud overfor,” tilføjer han.

Derfor har han også optrådt et hav af gange i LGBT+-miljøet blandt andet til Aarhus Pride. Men han har også spillet på Smukfest, til Aarhus Festuge og optrådt i flere musicals.

”Jeg havde da ikke noget imod at spille til Copenhagen Pride eller til Danish Rainbow Awards,” lyder den slet skjulte opfordring fra Sander Sanchez.

Foto: Anders Skibsted

Genderfluid

På scenen kan Sander godt lide at lege lidt med kønsbegreberne.

”Jeg er nok lidt genderfluid, når jeg optræder. Jeg synes, det ville være fedt, hvis jeg kunne rykke grænserne lidt,” fortæller Sander.

”Mit show på lørdag bliver da også lidt crazy med masser af abstrakte elementer,” afslører Sander for Out & About.

”Men en ting er sikkert, jeg skal have en fest som altid, når der er Grand Prix,” slutter Sander.


Se Sander Sanchez springe ud som Grand Prix-stjerne, når det danske Melodi Grand Prix ruller over skærmen lørdag den 7. marts klokken 20 på DR1.


 

Læs også: Grand Prix-vinder i EU Parlamentet