SAMFUND

LGBT+ Ungdom får ny politisk talsperson

LGBT+ Ungdoms nye politiske talsmand, Nicolaj Laue Juhl.

Mobning, diskrimination og manglende accept af unge normbrydere er alle emner som LGBT+ Ungdoms nye politiske talsmand, Nicolaj Laue Juhl vil sætte fokus på.

Den 22-årige Nicolaj Laue Juhl stod sidste år i spidsen for et politisk udspil, der omfattede ikke mindre en 55 politiske anbefalinger til et mere inkluderende Danmark for børn og unge LGBTQ+ personer. Et udspil, der nu skal sættes handling bag, mener den nyvalgte politiske talsperson.

” Vi har set undersøgelse efter undersøgelse, hvor det står alarmerende til. Børn og unge LGBTQ+ personer mistrives og har dårlige vilkår i det danske skolesystem. Nu har vi endelig fået politikernes øjne på udfordringen. Det momentum vil vi nu bruge til at skabe verdens mest inkluderende og mangfoldige skolesystem”, skriver Nicolaj Laue Juhl i en pressemeddelelse.

Nicolajs største opgave, som politisk talsperson bliver at forbedre trivslen og vilkårene for LGBTQ+ elever i det danske skolesystem. Det vil ske i tæt samarbejde med LGBT+ Danmark, som også har øget deres fokus på skoleområdet. Ifølge LGBT+ Ungdom kræver det en gennemgribende indsats og markant kulturforandring i det danske skolesystem.

“Jeg tror på, at vi nok skal lykkedes med at sikre bedre trivsel og vilkår for LGBTQ+ elever i det danske skolesystem. Vi ved, at et mere mangfoldigt og rummeligt skolesystem vil skabe et mere frit og trygt samfund. Det er nøglen til mere trivsel, tryghed og tolerance i Danmark” siger Nicolaj Laue Juhl.

 

Læs også: Regering øger støtten til LGBT+ miljøet

Se også: LGBT+ Ungdoms hjemmeside