SAMFUND

Nyt undervisningsmateriale fra LGBT Danmark og Ungdomsbyen

LGBT Danmark er sammen med Ungdomsbyen klar til at lancere et nyt undervisningsmateriale til udskolingen på grundskoleniveau.

Materialet er udarbejdet i tæt samarbejde med Sabaah og LGBT+ Ungdom og hedder ’LARM for LGBT-rettigheder’. LARM står for ligestilling, anerkendelse, rettigheder og medborgerskab –gennemgribende begreber for materialet, der lægger op til elevernes egen stillingtagen og deltagelse i samfundet. Med materialet følger en skolekampagne hvor elever kan sende antidiskriminationsplakater og billedfortællinger ind, som løbende vil blive offentliggjort på Ungdomsbyen og LGBT Danmarks platforme. En vinder for bedste forslag vil blive kåret i maj 2020.

”Vi ønsker med materialet og kampagnen, at eleverne opbygger en kritisk sans over for de forventninger, vi som samfund har til hinanden, hvad angår kønsudtryk og seksuelle orienteringer. Eleverne skal analysere mediekultur, vurderer repræsentationer af LGBT’ere og andre minoriteter og ikke mindst skal de selv udarbejde kampagne-materiale til fremme for alles lige rettigheder til at være den, man gerne vil være”, siger Andreas Beck Kronborg, projektleder ved LGBT Danmark.

”LGBT” tilføjes ofte et plus, for at indikerer at de fire bogstaver ikke dækker hele befolkningsgruppen. Plusset dækker fx også aseksuelle, queer, interkønnede og unge, som ikke identificerer sig med traditionelle kategorier af kønsroller eller overhovedet identificerer sig med køn, som en markør.

Materialet kan findes her.

Materialet er støttet af Undervisningsministeriet, Det Danske Filminstitut og IKEA Danmark.