SAMFUND

Regering øger støtten til LGBT+ miljøet

Foto: Collage

Den nye regerings første finanslov ligger nu klar og viser på mange måder en ny retning for Danmark. Et sted følger den dog i de positive fodspor som den forrige regering trådte.

Det var et historisk fokus og løft der blev tildelt LGBTI området i løbet af 2017 og 2018, først med det oprindelige satspuljeforlig fra, hvor der blev afsat 25 millioner kroner til området; hvor blandt andet den aktuelle undersøgelse som Pan Idræt er bannerfører på udspringer heraf. Dernæst lanceredes den store LGBTI-handlingsplan med 42 definerede indsatsområder, der satte bredt fokus på den generelle velfærd i segmentet og sidst men ikke mindst landede den daværende ledelse af LGBT Danmark en aftale med regeringen om fast driftsstøtte af foreningens arbejde, til styrkelse af arbejdet med LGBTI-området i hele landet.

Selvom driftsstøtten var historisk, blev det tildelte beløb 800.000 kr. mindre end det minimumsbudget som der oprindeligt var oplægget.

Det råder den nye regering nu bod på og booster arbejdet med LGBTI-området. Ifølge finanslovens aftaletekst står foreningen således til en forhøjelse på en million.

”Løft af LGBT Danmark Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet er enige om at prioritere et løft af LGBT Danmark – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. LGBT Danmark er en landsdækkende organisation, der tilbyder rådgivning, støtte og netværksgrupper til og for LGBTI-personer i Danmark.

Forhøjelsen af driftstilskuddet kan bidrage til at udbrede LGBT Danmarks tilbud yderligere og derved bidrage til at skabe større trivsel og bedre muligheder for LGBTI-personer i Danmark. Der afsættes 2,5 mio. kr. i 2020.”

Med en videreførelse af den koordinerende LGBTI-minister og nu en markant styrkelse af området anslår den nye regering endog meget positive toner og det bliver spændende at se hvorledes arbejdet styrkes nationalt med den næsten dugfriske finanslov.

 

Kilde: Finansloven for 2020