KULTUR

Copenhagen Pride skaber TV-show i et banebrydende format

Veninderne.
Foto: Pressefoto

For første gang i Danmark produceres en fuld koncert med den spritnye XR-teknologi, når Copenhagen Pride lørdag den 22. august, som led i årets Pride Week sender et ambitiøst TV show, som livestreames til alle.

PRESSEMEDDELELSE:

Udviklerne af XR-teknologien har valgt at stille licensen til denne software til rådighed for omkring 15 koncertarrangører på verdensplan i 2020, og Copenhagen Pride er en af dem. Der bliver således tale om den første koncert i DANMARK i XR! XR-teknologi står for Extended Reality og blev særligt kendt i forbindelse med Katy Perrys optræden i American Idol. XR-teknologi handler om visuelt at lege med publikums forudfattede perception af virkeligheden ved at manipulerer med, hvad publikum opfatter som fysisk virkelighed.

For at udnytte teknologiens vilde muligheder arbejder Copenhagen Pride sammen med nogle af Danmarks bedste programmører, scenografer og teknikere om at skabe et brag af en koncert, som er fyldt med visuelle overraskelser.

XR-eksempel

»Vi er meget stolte over, at udviklerne af teknologien har valgt os som en af kun ca. 15 arrangører på verdensplan, som har fået adgang til teknologien. Koncerten sendes live via YouTube i samarbejde med TV2 Lorry, og via vore egne kanaler,« fortæller forperson Lars Henriksen.

 

Copenhagen Pride markerer sig stærkt

»Copenhagen Pride kommer til at være de første og eneste, der markerer sig så stærkt i en tid præget af COVID-19 ved en ambitiøs og ekstremt gennemarbejdet digital platform, der bliver lanceret på  www.copenhagenprideweek2020.dk« fortæller forperson Lars Henriksen, og forsætter: »Den digitale platform linker i sig selv alle de forskellige søjler under Pride Week sammen og leder op mod den interagerende digitale parade og traditionen tro: det store pride show.«

»Vores udendørs koncerter på Rådhuspladsen kan i år ikke gennemføres, med et stort fysisk publikum, men vi har udnyttet de tekniske muligheder til at skabe skab en fortryllende maggiterning i én koncert med nogle af de kunstnere, som skulle have spillet i ugen,” fortæller Lars Henriksen. Koncerten vises lørdag den 22. august fra 19:45.

»Vi har udviklet en Copenhagen Pride week, som overgår tidligere år i format, omfang og reach. Hele programmet live-streames direkte på www.copenhagenprideweek2020.dk, foruden man fysisk kan deltage i alle debatter i 4 store telte på Rådhuspladsen« fortæller Lars Henriksen og forsætter: »paraden er digital og lørdag aftens store show bliver tv produceret med nyeste teknologi – Copenhagen Pride Week er med andre ord mere end nogensinde, og mere end nogensinde for alle. Priden er både virtuel og reality, så i år står vi sammen hver for sig«.

»Jeg glæder mig også til at se, om vores drøm om, at digitale formater giver nye og flere mulighed for at deltage i en Copenhagen Pride Week. I år kan man deltage fuldt ud i alle egne af landet og internationalt uden at skulle rejse.«

 

INFO om værter og kunstnere

»Vi har udvalgt en række kunstnere og artister som vi i forvejen var i dialog med om deltagelse i dette års Pride, og som næsten alle er selv-identificerede LGBTQIA+ personer,« fortæller show ansvarlig Tonny Liljenberg. »Vi har planlagt et TV-show, som kan gennemføres selv om grænser lukkes eller landet lukket delvist ned, og derfor har vi engageret herboende kunstnere, så vi ikke gør os sårbare for skiftende rejsevejledninger. Vi er meget stolte over at kunne præsentere ikke mindre end tre hold værter og en repræsentativ gruppe kunstnere, der alle optræder i XR formatet, som bliver spektakulært og et ’must see’«, afslutter en smilende showansvarlig.

»Ud over et meget flot kunstnerprogram, har vi inviteret pride aktivister fra Polen og Tyrkiet, som i disse dage kæmper for helt basale menneskerettigheder« forklarer Lars Henriksen. »I Polen erklærer regeringen LGBT+ frie zoner i større og større dele af landet, og regeringen i Tyrkiet anerkender ikke grundlæggende menneskerettigheder og lukker ned eller afbryder legale Prideparader, arresterer deltagerne, og udelukker derigennem fx unge fra at kunne studere, for det er konsekvensen for dem, ved en domfældelse. Situationen er uholdbar« fortæller Lars Henriksen med bekymret mine.

 

Info om live stream

Alt bliver live streamet via TV2 Lorrys platforme samt via www.copenhagenprideweek2020.dk (siden åbner den 10. august). Alle kan se det gratis og kræver blot internetforbindelse.

I forbindelse med live streamet bliver der arrangeret viewing parties i København af eksterne samarbejdspartnere – se mere her http://www.copenhagenpride.dk/#!/da/page/viewing-parties-for-pride-week-saturday

 

BAGGRUNDS INFO om kunstnere og værter

Tre hold værter binder showet sammen

 • Veninderne
 • May Simóne Lifschitz
 • Megane Moore

 

Kunstnere

 • Gnucci
 • Rosa Lux
 • Ivy Rosennauer
 • Betty Bitschlap
 • Annie Rection
 • Jeuru
 • Freja Kirk
 • Blueish

 

Læs også: Sådan bliver Copenhagen Pride paraden 2020