KULTUR

Ligestilling og Kønsidentitet for fuld smadder – Ungdommen byder indenfor i Aarhus

 

Søndag d. 17. marts er der: Ligestilling og Kønsidentitet, på programmet, i UngdomsKulturHuset i Aarhus.

Poetry Slam, Quiz, koncert med hårdtslående punchlines lige fra hjertet, lær at tegne og smut til debat. Søndag er en bred vifte af herligheder, når UngdomsKulturHuset i Aarhus byder indenfor. Det hele med ligestilling og kønsidentitet som fortegn.

På søndag er der dømt temadag i UngdomsKulturHuset (UKH) i Aarhus. Ligestilling og kønsidentitet er på programmet.

I samarbejde med LGBTQplus Slænget, en forening som skaber fællesskaber for unge i LGBT+ miljøet, sætter de denne dag fokus på at skabe rum for samtale og oplysning om ligestilling og LGBT+ miljøet i Danmark før og nu. Det sker igennem foredrag, workshops, Talks og Q&A.

Så på søndag, den 17. marts, er der med andre ord, rig mulighed for at komme til en spændende og lærerig dag. Tag afsted og vær med i en vigtig samtale om ligestilling, accept og det mangfoldige inklusive samfund. Det hele sker som en afslutning på deres festival: Growing Nordic. Hvilket er UKHs supplement til Århundredets Festivalen, der er en tilbagevendende kulturfestival i Aarhus.

Program

Kl. 10:00-11:00 Foredrag _ Køn og kulturhistorie

Foredrag ved forsker Signe Uldbjerg Mortensen, Faginspektør og samlingsansvarlig Museum Køn

Vores kulturhistorie er kønnet, og køn har altid haft en indflydelse på menneskers muligheder og liv. I dette oplæg ser vi nærmere på udvalgte historiske nedslag, der viser, hvordan kønskamp og køns-politik har formet det samfund, vi lever i i dag.

Kl. 11:00-12:30 – Quiz med Peech

Se frem til en klassisk Peech quiz med dem selv som værter! Der vil være adskillige runder, der tematiserer køn, seksualitet og kvindekamp, og hvem ved, måske er der mulighed for at vinde præmier.

Peech er en butik på Mejlgade, der specialiserer sig i sexlegetøj og lignende, med et inklusivt og feministisk præg. Sundhed og velvære danner rammerne for Peech’s vision. De arbejder for at nuancere opfattelsen og det eksisterende billede af sexlegetøj.

Mød Peech og bliv klogere på nydelse for alle, på tværs af kønsidentitet.

Kl. 12:30 – Frokost

Kl. 13:00-13:30 – Poetry Slam

Poetry Slam er levende poesi; en grinemuskel-trænende og tårekanalsvædende oplevelse. du kan opleve Martine og Pippaluk tage fat i, hvordan det er at være kvinde i norden. Ordene bliver sat på spidsen, nogle bliver måske sat på plads og du bliver måske sat i bås. hvem ved!? bliver du støt på din kønsidentitet? det afhænger af slampoeterne, og så afhænger det af dig – Poetry Slam er nemlig poesi, for og med publikum.

Kl. 14:00-15:30 – Talk og Q&A

Kom og lyt når vi giver mikrofonen videre til vores skønne panel der åbner op om erfaringer, personlige oplevelser, historier m.m. indenfor emnerne køn, ligestilling, identitet, krop og sind.

Paneldeltagere; Nico Brandt, Jam Aden og Helene Thyrsted.
Moderator; Marcum Lykke Holst.

Kl. 16:00-18:00 – Tegneserie workshop

Kunstner og forfatter Jam Aden – kendt for tegneserierne “Åndevandrer” og “Frankenstine”. Jam er uddannet i “Graphic Storytelling” fra The Animation Workshop i Viborg, og har sidenhen arbejdet på forskellige projekter, både i indland og udland.

Bliv klogere på storytelling og opsætning af tegneserier og lav din egen minitegneserie, Jam Aden lærer fra sig om teknikkerne bag skabelse af tegneserier til nyfortolkning fra nutidens nordiske unge, der vokser op i en verden med digitalisering og billedsprog på de sociale medier. Bemærk at Jam Aden udstiller sine tegneserier i huset hele ugen.

Kl. 19:00-20:00 – Koncert

Atlas Bugge (han/ham).
Hans lydunivers har en unik og sårbar lyd, og akkompagneres akustisk af ham selv på ukulele og guitar. I kan forvente en intimkoncert uden lige, med sange der handler om alt fra kærlighed og tab, til musik om at være queer, kønsidentitet, og de udfordringer unge har i det 21-århundrede.

TT (hun/hende).
Hårdtslående punchlines lige fra hjertet! Bag aliasset gemmer sig Emma Tobiesen og hendes tekstuniverset spænder bredt fra diskrimination og strukturel racisme, nutidens skønhedsidealer, køn, at nyde livet og elske sig selv.

Du finder UngdomsKulturHuset (UKH) på Tage-Hansens gade 2, bygning 7, 8000 Aarhus. Find mere information om dagen og stedets øvrige virke her.

Dagen er en del af festivalen Growing Nordic.