SAMFUND

Homoseksuel verdensstjerne skal være Eurovision-vært

Den åben homoseksuelle sanger Mika skal sammen med sangerinden Laura Pausini og Alessandro Cattelan være vært ved årets Eurovision til maj i italienske Torino.
Foto: RAI

Den åben homoseksuelle engelske sanger Mika skal sammen med Laura Pausini og Alessandro Cattelan styre os gennem både semifinaler og finale ved årets Eurovisionbrag i italienske Torino til maj.

Den engelske sanger Mika, der for alvor slog sit navn fast med verdenshittet ”Grace Kelly” i 2007 skal være en af tre værter, når det store Eurovisioncirkus rammer Torino til maj.

Mika, der sprang ud som homoseksuel i 2012 er en populær herre i det italienske. Her har han de sidste par år har været dommer i den italienske udgave af X-Factor. Før dommertjansen havde Mika sit helt eget tv-show i Italien. Mika behersker flere sprog flydende og kan sit franske til topkarakter. Et talent han allerede har demonstreret som dommer i den franske udgave af the Voice.

Mika skal dele værtsrollen med en af Italiens helt store stjerner. Sangerinden Laura Pausini har allerede vundet flere Latin Grammys, en Grammy award og er blevet nomineret til en Oscar for sangen Io si fra Netflix filmen The Life Ahead.

Tredje mand i værtstrekløveret er den populære tv-vært Alessandro Cattelan. Han er en af de mest brugte tv-værter i støvlelandet og er blandt andet vært på X-Factor.

Hvem der skal repræsentere Danmark afgøres først til marts hvor den danske finale afholdes i Herning. De otte danske bidrag, der skal kæmpe om billetten til Eurovision afsløres den 10. februar.

Det er dog allerede bestemt, at Danmark skal forsøge at indløse en finalebillet i den første semifinale den 10.maj.

Få flere Eurovision-nyheder her.

Læs også: Første drag-podcast på DR