SAMFUND

Homo-racisten Rasmus Paludans gamle dagbog

Den racismedømte partileder Rasmus Paludan.
Foto: Screenshot/YouTube

Den racismedømte leder af Stram Kurs Rasmus Paludan første i 2005-2008 en onlinedagbog på en privat hjemmeside, mens han samtidig havde flere profiler på boyfriend.dk, hvor han endte i konflikt med utallige brugere, og i retssag mod selskabet bag boyfriend.dk. I onlinedagbogen, som stadig er tilgængelig, har han i flere tilfælde outet anonyme boyfriend.dk-brugere. I dagbogen kan man også læse om Rasmus Paludans afklaring omkring sin egen seksualitet.

”Jeg har valgt at oprette denne dagbog (som det vel egentlig er, selvom det nymodens ord “blog” er blevet så vældigt populært).

Jeg vil søge, at denne dagbog afspejler min fremgang med at finde nye venner og kærlighed, hvilket er mit projekt, som jeg startede med fredag den 20. maj 2005.

Allerede samme dag mødte jeg en flink fyr på 22 år. Vi gik rundt i København i flere timer og snakkede. Jeg var først hjemme over midnat. Det var ganske bekræftende at leve livet frit og uden reservationer.

Om søndagen mødte jeg en 19-årig. Det er lovende.”

Sådan indleder den dengang 23-årige Rasmus Paludan optimistisk sin nyoprettede onlinedagbog torsdag den 2. juni 2005. Dagbogen har brugernavnet Law Lord, og den betegnelse går den dag i dag igen i Law Lord of Denmark ApS, der er firmaet bag Rasmus Paludans advokatkontor.

Dagbogen ligger stadig online i arkivform, og linket til den har gennem længere tid cirkuleret på redaktionerne på de danske medier. Out & About har også adgang til onlinedagbogen, og har nærlæst den. Den dækker perioden 2. juni 2005 til april 2008. Om dagbogen er komplet, er uvist, da den mod slutningen bliver mere sporadisk. Den onlinedagbog er IKKE dagbogen fra hans boyfriend.dk-profil. Der er tale om to forskellige dagbøger. Den vi omtaler som onlinedagbogen er fra Rasmus Paludans egen hjemmeside.

Aggressiv og konfliktsøgende

I første indlæg i sin nye onlinedagbog fremhæver Rasmus Paludan datoen 20. maj 2005. Her oprettede han sin første profil på boyfriend.dk med brugernavnet marc82. Han har også optrådt under brugernavnet DinNyeVen.

Men Rasmus Paludan var allerede dengang aggressiv og konfliktsøgende. Det resulterede hurtigt i konflikter med andre brugere på boyfriend.dk. I et dybdegående interview med Berlingske den 8. maj fortæller Andreas Frøsting der ejer boyfriend.dk, at Rasmus Paludan i august 2005 bad boyfriend.dk fjerne udsagn om ham fra andre brugere.

Outer andre i sin dagbog

Mens Rasmus Paludan klagede over, at andre skrev om ham på boyfriend.dk, modtog Andreas Frøsting et stort antal klager over Rasmus Paludans egen opførsel på siden, blandt andet fordi Rasmus Paludan offentliggjorde private samtaler fra boyfriend.dk. Det skete både i dagbogen på hans boyfriend.dk-profil og i hans egen onlinedagbog, som på daværende tidspunkt var frit tilgængelig.

Out & About har i dagbogen fundet flere eksempler på boyfriend.dk-brugere, som Rasmus Paludan outer med deres rigtige navne. Vi har i en mail spurgt Rasmus Paludan, hvordan han forholder sig til, at fok outes mod deres vilje, og om han kan forstå de voldsomme reaktioner, det medførte dengang. Han har valgt ikke at besvare vores henvendelse.

Af hensyn til de personer der blev outet, har vi valgt ikke at dele linket til dagbogen.

Ifølge Andreas Frøsting fra boyfriend.dk påstod Rasmus Paludan, at han havde en grundlovssikret ret til dele disse informationer, men Andreas Frøsting er ikke enig:

”Jeg er og var af den holdning, at vi er et privat site, og vi sætter spillereglerne og bestemmer, hvem der kan være med,” siger han i Berlingskes interview.

Truede med retssag

I september 2005 kom Andreas Frøsting og Rasmus Paludan op at skændes i en række beskeder. Det fik Paludan til at true med hive at boyfriend.dk-ejeren i retten, og forlange ”godtgørelse for tort efter erstatningsansvarsloven”, hvis hans profil på boyfriend.dk blev slettet.

”Jeg anlægger aldrig sag mod nogen, medmindre jeg vurderer, at jeg kan vinde. Jeg foreslår, at vi løser dette i mindelighed, selv om jeg altid er klar til at løse konflikter i retten,” skrev Rasmus Paludan, men det fik ikke Andreas Frøsting til at ændre holdning:

”Jeg husker ham som en kæmpe pestilens for alle. Når han gik ind i en diskussion, blev alt hurtigt meget ophidset og meget firkantet. Vi fik så mange klager på ham, at jeg hurtigt fik nok,” siger Andreas Frøsting, som svarede Rasmus Paludan, at han var træt af hans ”tomme trusler og meget lange breve”.

Samtidig tilbød han Rasmus Paludan, at han kunne få medlemsgebyret på 120 kroner for et år tilbage, hvis bare boyfriend.dk kunne slippe for ham fremover.

Rasmus Paludan offentliggjorde hele dialogen med Andreas Frøsting i sin onlinedagbog, og lovede i førte omgang, at overholde reglerne. Men en i dagbogen skriver han:

”Omkring en måned senere sendte jeg et brev til Andreas Frøstings advokat og gjorde opmærksom på, at jeg aldrig ville acceptere den slags indgreb i min ytringsfrihed, som Andreas Frøsting åbenbart – fejlagtigt – troede, at han kunne påtvinge mig”.

Slettet og blokeret

Det var dråben for Andreas Frøsting, og han slettede Rasmus Paludan som profil og kunde, blokerede hans IP-adresse og tilbagebetalte 50 kr.

Så kunne man tro der ville blive ro, men et års tid senere fik boyfriend.dk og Andreas Frøsting en påkravsskrivelse fra advokatfirmaet Rasmus Paludan.

Advokat Paludan forlangte nu en indbetaling på 70 kr., som var differencen mellem medlemsgebyret på 120 kr. og de 50 kr., som boyfriend.dk havde refunderet et år tidligere.

Sagen endte officielt med et forlig, da Andreas Frøsting indbetalte de 70 kr. – plus renter.

Kedelig læsning

Det er naturligvis interessant at læse en dagbog for en ung udgave af Rasmus Paludan, i betragtning af den position som partiformand med mulighed for valg til folketinget, som han har i dag. Kan man se antydninger af den Rasmus Paludan som i dag er blevet dømt for racisme, som slynger om sig med ”homo” som skældsord, og møder enhver kritik i pressen med et ”FAKE NEWS!”? Ja det kan man i den grad.

Andre medier har gennemgået Rasmus Paludans mange ubehagelige sager om stalking, overdreven søgen om aktindsigt i personalemapper på ansatte i politianklagemyndigheder og trusler om sagsanlæg mod alt og alle over småting. Out & About ser på dagbogen med LGBT-øjne.

Dagbogen er kedelig læsning. Hvor indledningen lægger op til en ung mands jagt på venner og kærlighed, så bliver man skuffet, hvis man tror, at der herefter følger en række saftige beskrivelser af jagtens resultater. Vi følger Rasmus Paludans byture, som gerne indledes med det præcise minuttal for bussens afgang fra Trianglen, eller hvor han parkerede sin cykel.

Han får dannet sig en lille vennekreds, og går primært i byen på Pan, Masken Bar og BOIZ. Der er en del beskrivelser af ”lækre unge fyre, nok omkring 18 år”, og en del tilsvininger af alt lige fra stamkunder på Cosy Bar til SLM. Out & About får også en hilsen med på vejen i et indlæg fra den 15. april 2006, hvor

Rasmus Paludan og vennen ”M” er endt på Pan:

”Fotografen fra Out & About stod oppe på 2. sal og jeg gjorde tegn til ham, at han skulle tage billede af M og jeg. Han kiggede på mig med en blanding af fornærmelse, overraskelse og overbærenhed og udtalte:

”Nej, du var med TO gange i sidste nummer!”

I april-udgaven af Out & About fra 2006 finder man ganske rigtigt et i-byen-billede af Rasmus Paludan og en ven.
Foto: Tejs Oliver Thure Lindhardt Ellesøe
Er Rasmus Paludan homoseksuel?

Spørgsmålet om Rasmus Paludans seksualitet har floreret gennem længere tid. Det er ikke noget vi normalt ville bruge tid på hos Out & About, og vi har et ufravigeligt princip om ikke at oute folk. Men Rasmus Paludan kommer selv ind på emnet i sin dagbog – som vel at mærke var offentlig tilgængelig da den blev skrevet – og derfor kan vi forsvare at omtale emnet.

Rasmus Paludans oprettelse af en profil på boyfriend.dk i forbindelse med hans projekt, der handler om at finde venner og kærlighed, er i sig selv en indikation. Men i sin onlinedagbog kommenterer han direkte på emnet med sine egne ord, og man kan følge, hvordan han over tid bliver mere og mere afklaret omkring sin seksualitet. Vi bringer her relevante uddrag fra dagbogen, hvor han med egne ord kommenterer på sin seksualitet. Der er citeret ordret.

12. juli 2005: Bytur på Pan. ”Hun præsenterede sig som ”M” og spurgte, om jeg var bøsse. Jeg svarede ærligt, at det vidste jeg ikke”. I samme indlæg bemærker han, da han forlader Pan: ”Lige uden for porten stod 3 ufatteligt lækre drenge på ca. 18 år”.

30. juli 2005: Har en ven på besøg: ”Jeg fortalte ham også, at jeg var biseksuel”.

29. januar 2006: Rasmus Paludan gengiver i onlinedagbogen en svensksproget ”test” hvor man skal krydse diverse udsagn af. Han har sat kryds ved ”Varit kär i en kille” (Været forelsket i en fyr).

3. februar 2006: ”Jeg søger en kæreste, og jeg er i mellemtiden glad for, at jeg nu har erkendt min seksuelle orientering. Hvis jeg har sex, mens jeg søger efter en kæreste, så er det vel ikke noget, der adskiller mig fra alle andre? Nej, det er det ikke”.

8. marts 2006: Under overskriften ”Kærligheden” skriver Rasmus Paludan: ”Jeg har fundet den. Om den er gengældt, vil tiden vise. Han er så sød.”

Der er i onlinedagbogen flere små indikationer på emnet.

HOMO-dit og HOMO-dat

Rasmus Paludan har ofte under sine utallige ”demonstrationer” forsøgt at provokere andre ved at kalde dem noget med ”homo”, som for eksempel ”homo-perker”. ”Homo” bliver i den sammenhæng til et skældsord, og det kan synes underligt, at en erklæret homoseksuel bruger netop dén betegnelse i et forsøg på at nedgøre andre.

Out & About har forsøgt at få en kommentar fra Rasmus Paludan, og har stillet ham spørgsmål omkring, hvordan han som homoseksuel har det med at bruge ordet ”homo” i denne sammenhæng. Vi vil også gerne høre lidt om hans tilknytning til LGBT-miljøet i dag, men han har ikke besvaret vores henvendelse.