Ny bog: Fuck mor og Busser
Fuck mor og Busser er den tredje selvstændige bog i Kristina Nya Glaffeys morsomme og syleskarpe romanserie om ungdomsoprør i en regnbuefamilie på Nørrebro.
Kristina Nya Glaffey er født 1979. Hun er uddannet fra Forfatterskolen 2005. Hun har tidligere skrevet prosabøgerne Lykkejægere (2007) og Padder og krybdyr (2012), begge på Gyldendal. Siden fulgte Mor og Busser (2014) og Mor og Busser skal skilles (2016), begge på Forlaget Gladiator. Og nu udkommer så den tredje bog om Mor og Busser, nemlig Fuck mor og Busser den 7. juni 2019 på Gyldendal.
Fuck mor og Busser
Fuck mor og Busser er fortællingen om Emma og hendes tvillingesøster og deres kludetæppe af en familie, hvor samtale er en kampsport, generationskløften er en skyttegrav, og alliancer er hellige. En roman om søstersolidaritet, jalousi og selvstændiggørelse – og om hvor man går hen med sin oprørstrang, når ens liv fra undfangelsen har været i opposition til det etablerede.
Engang var mor og Busser kærester og fik Emma og hendes tvillingesøster. De blev en rigtig lesbisk kernefamilie. Men så blev mor og Busser skilt og flyttede fra hinanden – det vil sige, Busser flyttede i kollektiv på Nørrebro med sin barndomsven Peter og sin ekskæreste Rosa, og mor blev boende i lejligheden på Jagtvej.
Nu er mor flyttet ind i lejligheden oven på kollektivet, og Emma og hendes tvillingesøster er blevet teenagere. De går på Det Fri Gymnasium og deler smerten over, at de gik med ble dengang Jagtvej 69 blev ryddet.
De er også pissetrætte af, at mor og Busser skal køre deres præfabrikerede middelklasseidéer om højskole, udvekslingsophold og ”udvid jeres horisonter” af på dem. Emma og hendes søster har aftalt, at fra nu af er det de to mod mor og Busser i fælles front!
Men hvordan gør man oprør mod to forældre, der er født ud af ungdomsoprøret, og hvad stiller de to tvillingesøskende op, når de ikke er enige om at efterlyse donorsøskende på Facebook?
De tre bøger om Mor og Busser er mere samtidslitteratur end homo-litteratur – det er romaner om forældrerollen i vor tid, som her foregår i en lesbisk familie og er morsom skrevet.