SAMFUND

Glæd dig – Alan Carr kommer på besøg

Den engelske komiker Alan Carr gæster den 25. oktober DR koncerthuset med sit seneste stand-up show “Regional”.
Foto: Pressefoto

Den engelske komiker Alan Carr har i Storbritannien nærmest ikonstatus. Efter en lang britisk Coronanedlukning og en hård skilsmisse er han på en stor Europaturne med sit nye stand-up show “Regional Trinket”. som den 25. oktober også bringer ham til København. Out & About har talt med ham.

Den 46- årige engelske komiker, forfatter og tv-vært Alan Carr er i øjeblikket på en større Europaturne med sit seneste stand-up show “Regional Trinket”.

Et turne, der også bringer ham til København, hvor han den 25. oktober kan opleves i DR Koncerthuset. Det er første gang den engelske komiker besøger Danmark.

“Jeg har hørt at København er en dejlig by, hvor folk kan feste”, fortæller Alan Carr til Out & About. “Jeg trængte simpelthen til at komme ud og opleve noget efter to hårde år med en omfattende engelsk Corona-lockdown og en hård skilsmisse fra Paul Drayton, som han har dannet par med i tretten år og været gift med siden 2018.

“Så da min manager foreslog mig denne turne sagde jeg straks ja. Faktisk er den tour ren terapi. Hvis I vidste, hvor mange penge jeg har sparret på psykologtimer”, tilføjer Carr med et stort smil.

Showet er skrevet under Corona-nedlukningen og turneen skød Carr i gang i Amsterdam. Og turnestarten var ikke helt uden nerver.

“Jeg var nervøs for om de overhovedet ville synes mine fortællinger er sjove. Ville folk forstå referencerne? Ville folk overhovedet vide, hvem jeg er? Der var mange overvejelser. Men heldigvis blev showet godt modtaget af publikum”, fortæller Alan Carr om turnestarten.

De temaer Carr tager op i sit stand-up show er universelle, mener komikeren. Han kommer omkring sin skilsmisse fra sin alkoholiske mand, der er lidt om Corona og det at være alene. “Det lyder måske en smule dystert og ikke spor sjovt. Men selv om showet er personligt, er det fyldt med selvironi. Så det hele får mit helt eget tvist”, lover Carr.

Sex sælger

Hvis han skal beskrive showet med tre ord bliver det hysterisk, personlig og sexy.

“Sex sælger “, fortæller Carr og bryder ud i latter.

Der er naturligvis også lidt om homoseksualitet. Men også kun lidt.

“Jeg har lavet stand-up i 21 år og folk ved godt, at jeg er homoseksuel. Derfor er det emne lidt udtømt”, konkluderer Carr.

Carrs varemærker er hans kanintænder, tykke briller, hans let buttede krop og hans lettere skrigende stemmeleje.

“Det er faktisk de ting jeg blev mobbet med under hele min skole tid. Dengang vajede jeg også en del mere end nu”, fortæller Carr.

“Jeg spillede ham den sjove som en slags forsvarsmekanisme. Hvis jeg kom først med joken, tog jeg jo brodden af deres drillerier”, uddyber han.

Mange jern i ilden

Carr har mange jern i ilden. Selv om hans populære talkshow “Chatty Man” ikke længere kører sidder Carr ikke på hænderne. Han er fortiden dommer i den engelske udgave af RuPauls Drag Race.

“Vi er midt i optagelserne af den fjerde sæson. Det er en ting jeg virkelig nyder at lave” fortæller Alan Carr, der siden første sæson er med i dommerpanellet.

“Så er jeg i gang med at skrive en sitcom om min barndom. Den skal senere vises på den britiske tv-station ITV. Vi har netop holdt auditions på rollerne som min mor og far og rollen som lille Alan. Der dukkede mere end 450 drenge op som gerne ville spille mig. Det var en sjov opgave at skulle caste en der skal spille mig”, beretter Alan og kan ikke lade være med at smågrine af oplevelsen.

Og når han er færdig med Europaturneen så venter USA.

Om han skal være vært i greenroomet ved næste års Eurovision Song Contest, som skal afholdes i Liverpool til næste år vides endnu ikke.

“Det var bestemt en opgave jeg godt kunne se mig påtage mig”, lyder  det håbefuldt fra den britiske komikker.

Billetter og spilletid til Alan Carrs show finder du her.

Læs også: Kærlighed mellem to mænd bliver omdrejningspunktet i nyfortolkning af Ikaros