KULTUR

Første Rainbow Cabaret

Nu tændes spotlight endelig på et helt nyt regnbue kabaret koncept.

Pride måneden er netop overstået, men det betyder ikke, at vi skal snydes for mangfoldigheden og de smukke regnbuefarver. Aabenrå Pride løber af stablen i disse dage og i weekenden har Aarhus deres  Pride Koncert: SAFE´N´PROUDE.

I marts bragte vi et interview med Michael Skytte, der står bag det nye koncept. Nu er de så klar med deres første forestilling.

Navnet er “The Rainbow Cabaret”. Showet er et mix af den klassiske kabaret, det showstoppende musicalnummer og den populære musik, som vi kender fra radioen.

I et samarbejde med Aalborg Pride og Det Hem’lige teater kan du den 9. og 10. juli opleve kabarettens første forestillinger. Så du må et smut til nordens Paris, for at opleve premieren.

Desværre er der ingen Aalborg Pride i år, men The Rainbow Cabaret er da ikke et helt dårligt plaster på såret.

Hele pakken

Har du trang til det dekadente, vidunderlige divaer, glimt i øjet, glitter og glimmer, samt farverig underholdning, ja, så kan du vist godt glæde dig. Det tør vi godt vove på baggrund af folkene bag kabaretten, men også basseret på de små glimt man har fået lov til at se, hvis man følger kabareten på de sociale medier.

Der knokles i disse dage hårdt i øvelokalerne. På trods af det dejlige sommervejr. Selv beskriver de kabaretten som et festfyrværkeri af et fusions-show, der gennem store armbevægelser og høj performance kvalitet fejrer diversiteten.

De sætter ikke deres lys under en skæppe, men helt ærlig, er det ikke lige netop det, vi har brug for lige nu? Et ordentlig skud af alt det gode.

Et mangfoldigt cast

Udover Michael Skytte, som er producent og performer, er følgende også med på holdet. Dragqueen Judii Trench aka Erik Bekker Hansen. Han er fast medlem af den Aarhusianske burlesque-gruppe Cabaresque. Udover at mestre balancegangen på de høje hæle, er han klassisk uddannet sanger og siden 2003, har han været engageret ved Den Jyske Opera.

Christian Bengaard indtager også kabareten. Han har sunget og optrådt over tyve år og gennem årene stået med flere hovedroller i det danske musical-amatørmiljø, samt siden sidste år optrådt som the queen CLAIRE COUTURE.

Derudover er også kabaretsangerinde og skuespiller Line Staun Jensen med. Hun har bl.a. medvirket i Shu-bi-dua – The Musical på Fredericia Teater, Catch Me if You Can på Odense Teater, og hun har turneret med teaterkoncerten Time of My Life.

Til sidst, men ikke mindst, er der Ylva Maia, der har demonstreret sit talent som slangemenneske og luftakrobat i utallige teaterforestillinger, dinnershows, kabaretter og cirkusvarietéer i ind- og udland.

Musicaldansere og en tredobbelt vinder

Som et ekstra pift er det hele krydret med de fire dansere og musicalperformere, Jacob Ditlev, Morten Kristensen, Conny Thur, og Rikke Lillevang. De er alle uddannet ved Musicalakademiet i Fredericia.

Hvis du ikke lige er ved, hvem Michael Skytte er? Så kender du måske hans alter ego som dragqueenen Helenea Heavensky. Heavensky har intet mindre end tre gange hentet kronen som Nattens Dronning. Hun har gennem ti år optrådt ved pride shows og parader i både Danmark og Sverige, og har som nævnt vundet titlen Nattens Dronning i 2014, 2017 og 2019. ¨

 

Out and About er naturligvis tilstede på premiereaften og i dagene efter vil du kunne læse vores anmeldelse af showet.

 

Billetter og spilletider til the Rainbow Cabaret finder du her.

Læs også: The Rainbow Cabaret – et nyt kabaretkoncept melder sig på banen.