SAMFUND

Ungarsk lov er er skændsel, mener EU-formand

Ursulla von der Leyen kalder ny ungarsk lov om seksuelle minoriteter for en skændsel.                                                 Foto: Twitter

EU´s kommissionsformand, Ursula von der Leyen truer nu med at tage retslige skridt mod Ungarn, efter hun kalder ny ungarsk lov om seksuelle minoriteter for en skændsel.

EU’s kommissionsformand, Ursula von der Leyen, kalder i en meddelelse en ny ungarsk lov om seksuelle minoriteter en skændsel.

”Jeg tror på en union, hvor man frit kan elske den, man vil”, udtaler EU-formanden om ungarsk lov

”Den lov er en skændsel. Den diskriminerer åbenlyst imod folk baseret på deres seksuelle orientering. Det går stik imod de fundamentale værdier i EU. Menneskelig værdighed, lighed og respekt for menneskerettigheder. Vi vil ikke gå på kompromis med de principper. Jeg tror på en union, hvor man frit kan elske den, man vil” hedder det i en udtalelse fra kommissionsformanden.

Den nye lov der for nylig blev vedtaget med stort flertal i det ungarske parlament, gør det ulovligt at formidle indhold til børn, hvis det vurderes, at det kan fremme homoseksualitet.

Ursula von der Leyen truer derfor med at tage retslige skridt mod Ungarn.

Den ungarske regeringen afviser dog kritikken.

”Loven er ikke i konflikt med europæisk lov. Den garanterer derimod forældres ret til at bestemme over deres børns seksuelle uddannelse”, skriver den ungarske justitsminister Judit Varga på Twitter.

Læs hele kommisionsformandens udtalelse her.

Læs også: UEFA protest – gør fodboldbanen til en flot regnbue