KULTUR

The Rainbow Cabaret – et nyt kabaretkoncept melder sig på banen.

Måske har du allerede set, at der for nyligt dukkede en helt ny profil op på Instagram med navnet –  @TheRainbowCabaret. Out & About har undersøgt, hvad det hele handler om, og bringer her et mini-interview med manden bag.

Brudstykker af et billede blev langsomt til et samlet logo. Et logo, der varsler, at noget nyt er på vej på den danske drag- og kabaretscene.

Det er ikke en ukendt herre, der står bag det nye koncept: Det er nemlig tredobbelte vinder af Nattens Dronning, Michael Skytte.

Til dagligt arbejder Michael Skytte professionelt som maskør i den danske scenekunstbranche. Men de fleste kender ham nok mest som den vidunderlige Helena Heavensky.  Et dragnavn han gennem de sidste ti år optrådt under ved prideshows og parader i både Danmark og Sverige. Og som nævnt vundet Danmarks største dragshow, Nattens Dronning i henholdsvis 2014, 2017 og 2019¨.

Michael Skytte som Helena Heavensky.   Foto: Ole Mortensen

Hvad er The Rainbow Cabaret?

Men hvad er The Rainbow Cabaret ? Selv kalder de The Rainbow Cabaret for et festfyrværkeri af et fusions-scenekunstprojekt. Et projekt, hvor de med store armbevægelser og høj performancekvalitet vil fejre diversiteten. I en tid, hvor seksualitet, kønsidentitet- og normer skaber stor debat i samfundet, har de skabt et show, der bakker op om retten til ikke blot at være sig selv, men til at fejre præcis, hvem man er og med stolthed.

Til Out & About fortæller Michael Skytte, hvordan ideen opstod.

”I flere år har jeg haft en lille drøm i maven om at lave en kabaret, som skulle huse forskellige talenter, genrer, og stilarter. Under første corona-nedlukning begyndte min kreativitet for alvor at spire. Jeg fik sat system på mine tanker og ideer omkring showet på post-it’s og papir. Og wupti – nu er vi så endt i en KÆMPE professionel kabaret-produktion”.

 Brugte sit netværk

Gennem sit netværk, venner og forskellige Facebook- grupper med artister har Michael Skytte fået samlet et spændende hold af professionelle drag-performere, sangere, cirkusartister, og dansere fra hele Danmark.

”Ud fra alle de seje henvendelser jeg fik, samlede jeg et stærkt hold af forskellige drags, sangere, cirkusartister og dansere. Det er ekstremt vigtigt for mig at vise diversitet inden for drag-feltet og fusionere lige netop det med den mere klassiske kabaret-feelings”, fortæller en passioneret Michael Skytte, og fortsætter,

”Vi arbejder med forskellige koreografer på mange af numrene. Nogle får et ekstra skud glimmer, smukke sange, fortolkninger, dans eller skæve skabninger. Det hele skabt i et stilfuldt mix af klassisk kabaret og det mere moderne”, uddyber Michael Skytte.

Men hvilke tre sange er så indbegrebet af kabaret for Michael Skytte?

”Hmmm.. Åh det er et svært spørgsmål… Lili Marlene – Big spender – & alt som PostModern Jukebox har lavet”, lyder svaret fra den erfarne dragqueen.

Rundt i hele landet

Allerede nu skulle kabareten have været på turne rundt om i landet. Men som alt andet spændte Coronaen også ben for den turne.

“Kabareten er klar, men pakket ned. Derfor kan du desværre ikke finde datoer, spillesteder eller købe billetter til The Rainbow Cabaret. Men jeg kan godt afsløre, at premieren er fastlagt til fredag den 9. juli”.

Mere vil Michael Skytte ikke løfte sløret for.

Vil du have de sidste nyheder om The Rainbow Cabaret må du følge med på kabarettens facebookside eller på instagram.

Sikkert er det, at det bliver ganske festligt – og mon ikke vi efterhånden alle kan bruge et skud glitter og glimmer.

 

Læs også: Et stykke bøssehistorie

Mere om The Rainbow Cabaret her.