KULTUR

Eurovision: De går videre i aften

Out & About mener Maltas Destiny vinder den første semifinale med den insisterende ” Je me casse” .   Foto: Andres Putting

 

I aften skydes dette års Eurovision i gang i Rotterdam. Her er det nemlig tid til den første semifinale, hvor de første ti finalister til lørdagens finale skal findes.

Out & About har fulgt prøverne i Holland og kommer her med et bud på de ti lande, der tirsdag aften i den første semifinale burde kunne kapre en af de ti eftertragtede billetter til lørdagens finale.

 

Litauen, Aserbajdsjan, Ukraine, Malta, Cypern, Sverige, Kroatien, Norge, Belgien og Israel.

 

På torsdag bliver det alvor for det danske håb, Fyr og Flamme og deres ”Øve os på hinanden”.  Her slukker og lukker de den anden semifinale.  De er i øvrigt første gang i 24 år at Danmark synger hele sangen på dansk. Sidst Danmark deltog med en sang på dansk var i 1997. hvor Kølig Kaj, sang om ”Stemmen i mit liv”. Den gang rakte det dog kun til en  16. plads ud af 25.

Om det rækker til en finaleplads denne gang afgøres torsdag, hvor Fyr og Flamme lukker og slukker den anden semifinale. De skal på scenen som nummer sytten. Ahoy – Arena vil også torsdag være fyldt med 3500 entusiastiske tilskuere, der helt sikkert vil gynge med på den danske sang.

Du kan se første semifinale i aften kl. 21. på DR1.

Meget mere om Eurovision finder du her.

Læs også: Fyr & Flamme sætter fut i Rotterdam